SAĞLAM: “SİZ UYURKEN POLİS VE JANDARMA UYUMUYOR”

İş insanları Mithat Alp ve Şevket Uludağ, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ı iftarda ağırladı.

Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 10:46:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Adana’nın tanınmış iş insanı ve kanaat önderlerinden Mithat Alp, iş insanı-çiftçi Şevket Uludağ ile birlikte organize ettiği iftar programına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, huzur ve güvenliğin en önemli husus olduğunu belirterek, çetelerle, uyuşturucu tacirleriyle ve hırsızlarla amansız mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.

Şevket Uludağ Çiftliği’nde organize ettikleri iftar programına katılan herkese teşekkür eden Mithat Alp ve Şevket Uludağ, Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın yanında olduklarını ifade ettiler. Cumhur İttifakı Yüreğir Belediye Başkanı Dr. Halil Nacar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’e de desteklerini açıkça ifade eden iş insanları Alp ve Uludağ, “Sayın Bakanımız Mehmet Sağlam’ı iftarımızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. 31 Mart Yerel seçimlerinde başarılı olmaları için bölge halkı olarak her daim yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz” diye konuştular.

GELECEK’TEN AK PARTİ’YE GELDİ

İftar programına AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın yanı sıra Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu ve çevre köylerin ileri gelenleri katıldı. İftar sonrası, kanaat önderi Mithat Alp’in daveti üzerine AK Parti’ye katılan Gelecek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Recai Karaduman’a rozeti İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından takıldı.

SAĞLAM: “CİDDİ OPERASYONLAR YAPIYORUZ”

“Huzur yoksa hiçbir şey yok” diyerek konuşmasına başlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, memleketi Adana’da ilgi odağı oldu. “Evinizde huzur yoksa sizin için her şey bitmiş demektir” şeklinde sözlerini sürdüren Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, “Türkiye’de huzur yoksa sıkıntı. Biz İçişleri Bakanlığı olarak bu dönem en çok kullandığımız kelime ‘Türkiye’nin huzuru ve güvenliği’dir. Bunu gerçekleştirmek için de ciddi anlamda operasyonlar yapmaya başladık. Bu bölgede asayiş olaylarında ciddi anlamda sıkıntılar var. Hırsızlık olaylarının Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu’nda bitme noktasına gelmesi lazım” şeklinde konuşarak hırsızlık olayının yaşanmayacağı günlerin geleceğinin müjdesini verdi.

“NEFESLERİNİ KESENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Organize suç örgütleriyle de amansız mücadelelerinin sürdüğüne işaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Sağlam, “Yani mafya dediğimiz, yani çete dediğimiz, alın teriyle kazandığınız paraya, tabiri caizse çökenler dediğimiz kişilerin varlığı. Biz Bakanlık olarak kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunların nefeslerini kesene kadar mücadele edeceğiz. Her gün ama her gün Türkiye genelinde Adana’da, Yüreğir’de çalışmalar devam ediyor. Çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki siz evde uyurken, emniyet mensuplarımız, jandarmamız uyumuyor. Teknik takibi yapıyor, zamanı gelince de yakalayıp adliyeye teslim edecekler” diyerek, gerekenin yapılacağını ifade etti.

ZEHİR TACİRLERİNE KARŞI DESTEK İSTEDİ

Zehir tacirlerine de göz açtırmadıklarına vurgu yapan Sağlam, eskiden anne ve babaların kendilerini gördüklerinde iş istediklerini hatırlatarak, “Maalesef şimdilerde en çok talep ‘oğlumu, kızımı uyuşturucudan kurtarın’ şeklinde oluyor. Demek ki uyuşturucu müptelası Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu’nu da sarmış. Evlatlarımıza musallat olmuş. Biz bunlarla ilgili mücadelemizi kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Ama bu mücadeleye sizin destek vermeniz lazım. Siz evinizin önünde, sokağınızda, mahallenizde bu işi yapan insanları bize ihbar ettiğiniz zaman, bunlarla mücadelemiz daha kolay olacak” şeklinde konuşarak ihbar edenlerin kimliklerinin açıklanmadığının altını çizdi.

“BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Merkezi hükümetin ciddi anlamda Adana’ya hizmet yaptığına vurgu yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, yerel yöneticilerin merkezi hükümetin hızına ayak uyduramadığını söyledi. “Merkezi hükümetin yaptığı hizmetler Adana’ya katma değer olarak yansımıyor” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Yardımcısı Sağlam, “Size iki tane örnek vereyim. Kazımbaşar Mahallesi’nde, Yüreğir’de Halil Nacar’ın başkan adayı olduğu ilçemizde bir adliye sarayı yapıldı. Bundan altı sene önce temeli atıldı. Bir iki yıldır da faaliyette. Şu anda Adana’da fiilen avukatlık yapanların sayısı 4 bin civarında. Hepiniz bilirsiniz ki avukatlar adliyenin etrafında bulunmak isterler. Yani adliyenin etrafında ofislere ihtiyaç var, iş yerine ihtiyaç var, otele ihtiyaç var, restorana ihtiyaç var. Eğer belediyeler zamanında burada kentsel dönüşüm yapabilseydi, kentsel dönüşümden de vazgeçtim, imar düzenlemesi yapabilseydi, büyükşehir bu imar düzenlemesini uygulasaydı bugün Yüreğir’in üçte biri adliye sayesinde bir gelişmişlik gösterirdi. Ama şu anda ne durumdayız? Şu anda avukat arkadaşlar arabalarına binip Yüreğir’de duruşmaya giriyor, tekrar arabalarına binip Seyhan’a ve Çukurova’ya dönüyorlar. Adliye, Yüreğir’e sağlaması gereken katma değeri maalesef sağlayamadı. Bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu kimse kusura bakmasın, yerel yönetimlerdir. Büyükşehir Belediyesidir” diye konuşarak, artık büyükşehir yönetiminin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“NACAR’IN GÜÇLÜ OLMASI, YÜREĞİR’İN GÜÇLÜ OLMASI DEMEK”

Yüreğir’i, Çukurova Seyhan’ın seviyesine getirebilmek için Büyükşehir Belediyesi’ni almaları gerektiğini ifade eden Sağlam, “Sizlerin desteğiyle, Allah’ın izniyle Halil Nacar kardeşim belediye başkanı olarak seçilecek. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz hava, ilgi, alaka ve teveccüh bunu gösteriyor. Ama benim isteğim, arzum, ricam şu ki, biz Halil Nacar’ı daha güçlü bir şekilde seçelim. Halil Nacar’ın güçlü olması Yüreğir’in güçlü olması demek, sizlerin güçlü olması demek” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.