“Ceyhan uluslararası standartta bir ilçe olacak”

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Türkiye iş dünyasını ve akademisyenleri ilçenin kentsel ve bölgesel gelişimine ve kent içi düzenlemelerine yönelik çalışmalar yapmak üzere Ceyhan’da ağırladı

Gündem Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 10:51:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, yaptıkları çalışmalarla ülke ekonomisine değer katan, İstanbul’da ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan Ceyhanlı iş insanlarını Ceyhan’da ağırladı. Ceyhan’ın kentsel ve bölgesel gelişimine ve kent içi düzenlemelerine yönelik çalışmalar yapmak üzere Ceyhan’da detaylı bir çalışma yapan Türk iş dünyasının Ceyhan kökenli önde gelen temsilcileri ve akademisyenler, ilçenin deprem dirençli olmasının yanı sıra kurulum aşamasında olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin Ceyhan için önemine dikkat çekti.

DEPREM DİRENÇLİ BİR İLÇEDEN ENERJİ BÖLGESİNE UZANAN CEYHAN…
Gelecek yıllarda gerek turizm, tarım ve sanayi, gerekse enerji geçiş koridoru olma özelliğiyle Ceyhan nüfusunun artacağına dikkat çeken iş insanları ve akademisyenler Ceyhan Belediyesi ile gerekli işbirliğine hazır olduklarını belirtti.
Geçtiğimiz aylarda Ceyhan’a gelerek Başkan Hülya Erdem’le birlikte fizibilite çalışması yapan ve bu çalışmaların sonucunda önemli bir veri elde eden, bu verileri sunum haline getiren akademisyenler Türkiye’nin medarı iftiharı olabilecek Ceyhan’ın merkezi idarenin de destekleriyle ekonomik ve toplumsal bir atılıma sahne olabileceğine dikkat çekti.


1937 yılında Hermann Jansen tarafından hazırlanan plan doğrultusunda kent içindeki kamusal alanlar ve yeşil alanlar sisteminin geliştirilmesi, kentsel ulaşımda nitelikli toplu taşıma hizmeti ile güvenli yaya erişebilirliğinin ve dolaşımının artırılması için girişimlerde bulunacak heyetin ilgisine teşekkür eden Başkan Hülya Erdem, “İlçemizin uluslararası standartta bir konuma kavuşması için her türlü girişime hazırız. Biz Ceyhan’a yüreğimizi koyduk” dedi.


İLÇEYE ÖZGÜ ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Ülkesel ulaşım ağına ilişkin yatırımların oluşturacağı potansiyellerin değerlendirilmesi ve Ceyhan kenti için faydaya dönüştürülmesinin amaçlandığı toplantıdaki sunumun akademisyenler tarafından hazırlanmasının önemine dikkat çeken Başkan Hülya Erdem, “Ceyhan ilçesinin ölçeğine ve büyüklüğüne uygun bütünleşik ulaşım sisteminin oluşturulması, hızlı tren ile kentsel ulaşım sistemleri arasında bütünleşmenin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. İlçemizin deprem dirençli olması için afet riskleri ve sakınım planlamasına yönelik çalışmalarımızı tamamladık ve gerek iş dünyamızın gerek akademisyenlerin ve gerekse merkezi idarenin de desteğiyle bu çalışmalarımızı hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.
Bölgesel gelişme ve büyük ölçekli yatırımlara hazır bir Ceyhan olduğuna dikkat çeken Başkan Hülya Erdem, “İlçemizin bir liman kenti olması için de planlamalarını yapan, önerilerini sunan iş insanlarımıza ve akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ceyhan nehri boyunca yeşil alan sürekliliği ve kamusal mekan tasarımlarımız da hazır. Elbirliğiyle ilçemizi uluslararası standartta bir ilçe hüviyetine getirme hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

TARİHİ YAPILAR KORUNACAK
 Kentsel dokunun ve tarihi  yapıların korunduğu, kentsel tasarım ve sağlıklaştırma odaklı bir sistem içerisinde Ceyhan’ı daima ileriye taşıma gayretinden ödün vermeden çalışan Başkan Hülya Erdem, her biri ayrı şehirlerden gelen, Ceyhan'ın kentsel ve bölgesel gelişimi ile ilgili değerlendirme ve önerilerinin paylaşıldığı buluşmada Ceyhan’a sundukları kıymetli destekleri için iş insanlarına ve akademisyenlere teşekkür etti. Başkan Erdem, “Çukurova'nın kalbi Ceyhan'ımızın hak ettiği yere gelmesi için birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
TÜRK İŞ DÜNYASI VE AKADEMİSYENLER KATILDI
Başkan Hülya Erdem, Ceyhan’daki tarihi buluşma kapsamında 21. Dönem Adana milletvekili Ali Tekin, New Media Company (NMC) Televizyonculuk Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Avcı, FEMSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ülker, Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Okan Bahsis, AKEL Zeytinyağı Fabrikası Sahibi Ali Çetin Önder, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çağatay Keskinok, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ela Babalık, Av. Zekeriya Başar Özbilen, Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaltır, Eski Adana Milletvekili ve Bilici Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa, Ceyhan Kızılay Başkanı Adil Turnalı ve Ektrans A.Ş. sahibi Mustafa Ayverdi ile Ceyhan'ın aydınlık geleceği için bir araya geldi.
“YARINLARA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”
Daha güçlü bir ekonomi, istihdam ve yatırımlarla büyüyen, depreme dayanıklı kentleşen bir Ceyhan için omuz omuza çalışarak, kadim Ceyhan’ı hak ettiği geleceğe emin adımlarla taşımaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Erdem, iş insanları ve akademisyenlerle birlikte Şahmeran, ölümsüzlük iksiri efsanesinin merkezi, tarihi Baharat Yolu'nun gözcü kalesi Yılan Kale’yi gezdi. Şehrin manzarasına karşı, çay kadar demli bir sohbetle kadim Ceyhan için gelecek planlarını konuşan Başkan Hülya Erdem, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla dost elimizi uzattığımız Funda Avcı Toplum Merkezi'ndeki hizmetlerimizi yerinde göstermek ve tanıtmak üzere misafirlerimizi yaşam merkezimizde ağırladık. Ceyhan’ımızdaki birlik ve beraberlikle yeşerteceğimiz yarınlara emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in halka dokunan hizmetlerinden memnun kalan ve misafirperverliği için teşekkür eden akademisyen ve iş insanları Ceyhan’ın gelişimine katkı koymaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.