Pozantı'nın Almanya'da bir kardeş şehri var

Pozantı Belediyesi ve Almanya’nın Würzbug’a bağlı Margetshöchheim Belediyelerinin işbirliği ile Türk-Alman ilişkilerinde dostluk ve kardeşlik projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Gündem Yayın: 19 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 19.12.2023 09:57:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Torosların zirvesinde bulunan Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgelerinin Almanya ile olan asırlık ilişkilerine bir yenisini daha ekleyerek kardeş şehir çalışmalarına yönelik Margetshöchheim Belediyesi ile yürüttüğü 5 yıllık çabayı sonunda hedefe ulaştırdı.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Bavyera Eyaletindeki Margetshöchheim Belediyesi ile Pozantı’nın Dostluk ve kardeşlik ilişkileri mutlu sona ulaşarak 2024 yılı başından itibaren daha da artarak önemli kültürel dostluk potansiyellerine zemin hazırlayacağı belirtildi.

Pozantı ile Margetshöchheim arasındaki kardeş şehir ilişkisi görüşmelerinde iki taraf arasındaki karşılıklı ilişkiler için yoğun çaba harcayan Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Dr. Latif Çelik yaptığı açıklamada, “Her iki şehrin dostluk ve kardeşliği uzun bir süreç idi ve çok zaman aldı. Sayın başkan ile görüşmelerimiz mutlu sona ulaşmış ve yeni yılın ilk haftalarından sonra Sayın Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay başkanlığında bir Pozantı delegasyonu Margetshöchheim’a davet edilecektir. Çeşitli aktiviteler ile birlikte yapılacak programa üst düzey Türk ve Alman misafirler katılacaktır. Pozantı delegasyonunu karşılama hazırlıklarının planlamaları Noel sonrası son şeklini almış olacaktır” şeklinde konuştu.

Margetshöchheim Belediye Başkanı Waldemar Brohm ise yaptığı açıklamalarda, “Pozantı, iki milletin dostluk tarihi açısından son derece önemlidir. Bu güzel şehrin başarılı belediye başkanı Mustafa Çay ile son derece güzel bir dostluk ilişkisini hayata geçirdik. 3 defa ziyaret ettiğim şehirde samimi dostluklar edindim. Burada açıklıyorum ki Pozantı ile Margetshöchheim artık örnek bir kardeşlik ve işbirliğini hayata geçirecektir. Önümüzdeki yılın başından itibaren Pozantı heyetini buraya davet edeceğiz. Kendilerine güzel bir karşılamayı içeren program hazırlayacak ve bölgemizi tanıtan dolu dolu bir inceleme gezisi de sunacağız” şeklinde konuştu.

 

Video konferans ile Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise, “Dostlar; bazen mesafe olarak uzak olabilir ama kalpleri hep birbirine bağlıdır. Türk-Alman tarihine olan merakını bildiğim dostum Waldemear Brohm’un daha ilk andan itibaren Belemedik’deki Bağdat Demiryolu projesinin tarihini ve atalarının izlerini gördüğündeki duygulanmasını unutamıyorum. Asırlardır var olan Türk-Alman dostluğunu daha ileriye taşıyacak olan kardeşlik duygularımız ve işbirliğimizle geçmiş tarihimizi Pozantı Belemedik’te yaşatmak arzusundayız. Bu bağlamda Almanya gezimizin dolu dolu geçmesi için Almanya temsilcimiz değerli arkadaşım Dr. Latif Çelik ve Margetshöchheim belediye başkanı değerli dostum Waldemar Brohm ile sürekli temas halindeyiz. İki şehrin dostluğu ve kardeşliği iki ülke ve millete hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.