ALTUNDAĞ; ADANA KAVUN VE KARPUZA DOYACAK!

Adanalı Üretici Hamut Altundağ yağmurların bereketli geçmesi, üreticiler için sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Gündem Yayın: 14 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2023 12:17:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yüreğir ilçesine bağlı olan Yeniköy mahallesinde üreticilik yapan Hamut Altundağ; “Adana biraz pahalı kavun karpuz yedi. Serada veya kumda yetişen, tadı olmayan güneş görmeyen kavun ve karpuzlarımızdı. Şimdi Adana tarlalarında Haziran’ın 20’sinden sonra hasatlar başlayacak, şeker gibi kavun ve karpuza doyacaklar, üstelik fiyatlar çok ekonomik olacak. Güneş gören her meyve gerçek tadında oluyor. Şükür bu yıl bereketli bir yıl oldu” diye konuştu.

Adanalı Üretici Hamit Altundağ bu yıl yağmurların geçte olsa bereketli yağması, üreticileri ziyadesiyle memnun ettiğini kaydetti. Yüreğir İlçesine bağlı Yeniköy mahallesinde ekip biçen üretici Hamit Altundağ; “Adana halkı bu yıl kavun ve karpuzu tadı olmazsa da biraz pahalı yedi. Çünkü onlar serada ve kumlarda yetişen ürünlerdi.

Asıl kavun ve karpuzlar tarlalarda yetişen, güneş yüzü gören, tadı balı aratmayan kavun ve karpuzlardır. Önümüzdeki hafta hasadına başlıyoruz, fiyatlarda ucuzlayacak. Biliyorsunuz artık bir serada yetişen ve her mevsim ekilen ürünler var, birde mevsiminde yetişen kavun,  karpuz ve bostanlar var. Tabi ki aromaları farklı olacak.

Biz üreticiler olarak mevsiminde üretiyoruz.

Sadece kavun karpuz hasat etmiyoruz, bunun yanında biber, domates, kabak, acur, patlıcan ve salatalık ta hasat ediyoruz, onlarda güneş yüzü gördüğü için doğal bir şekilde pazara çıkacak, halkımızın sofralarına gelecek. Haziran ayı hasat ayı diyebiliriz.” Diyen üretici Hamit Altundağ; Sağlımıza dikkat edeceksek, sebze ve meyveleri zamanında tüketelim. Gördüğünüz Yüreğir ovasında hasat mevsimi başladı. Adana tarlalarında yetişen, ürünlerin tadı bir farklı, bunu tüketirken fark edecekler. Allah bin şükür bu yıl bereketli bir yıl oldu” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.