BANDIRMA’DA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ YARDIMLAŞMA SEFERBERLİĞİ

Bandırma deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Vatandaşlar, Bandırma Belediyesi’nin koordinesinde eşi görülmemiş bir yardım zinciri oluşturdu

Gündem Yayın: 10 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2023 14:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bandırma büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, deprem felaketinin yaşandığı ilk gün Bandırma’da yaşayan vatandaşlara seslenerek yardımlaşma çağrısında bulundu. Bunun üzerine bütün ilçe tam anlamıyla kenetlendi. Deprem bölgesine yardım ulaştırabilmek için seferber olan vatandaşlar yardım toplama noktalarına akın etti.

Gece Yarılarına Dek Yardım Toplandı, Sevkiyat İçin 24 Saat Aralıksız Çalışıldı.

Bandırma Belediyesi, deprem felaketinin meydana geldiği ilk saatlerde hiç vakit kaybetmeden acil olarak toplandı. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, aynı günün sabahı ilçede iki yardım toplama noktası belirlediklerini duyurdu. Bunun üzerine tek yürek olan vatandaşlar deprem mağdurları için akın akın yardım getirmeye başladı. Felaketin ilk gününden itibaren her gün, sabah erken saatlerden gece yarılarına dek toplanan yardımlar, olabilecek en hızlı şekilde deprem bölgelerine gönderildi. Ekipler sevkiyat için 24 saat aralıksız çalıştı. Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu yiyecek, içecek, giyinme, barınma, tıbbi malzeme ve benzeri yüzleri çeşit ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi.

Bandırma Dört Bir Koldan Seferber Oldu.

Bandırma’dan toplam 21 tır afet bölgelerinden Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’a gönderildi. Bir askeri kargo uçağına da yardım malzemesi desteği sağlandı. Bandırma Belediyesi, kendi personelinden oluşan 32 kişilik arama kurtarma ekibini Hatay’a gönderirken şu an Osmaniye’de bulunan 911 Arama Kurtarma Derneği’ne ve Hatay’da bulunan Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği’ne de ayrıca destek verdi. Bandırma da faaliyet gösteren esnaflardan oluşan gönüllü yardım ekibine de Bandırma Belediyesi tarafından 2 otobüs tahsis edilerek ulaşım ve malzeme desteği sağlandı. Bandırma Belediyesi’nin Bandırmaspor’a tahsis ettiği 1 otobüs yardım malzemeleriyle birlikte Hatay’a yollandı ve Bandırmaspor Taraftarlar Derneği üyelerinden oluşan gönüllü bir gruba ise Malatya’da yardım faaliyetlerinde bulunabilmeleri için ulaşım ve malzeme desteği verildi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.