Gürer: “Zamlar bayramın tadını kaçırdı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı'nın dar ve sabit gelirliler için zor bir bayram olarak yaşanacağını söyledi.

Gündem Yayın: 26 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 26.06.2023 11:09:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer bayramların; hoşgörü, birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma gibi duyguların en üst seviyeye ulaştığı günler olduğuna değindi. 

Ekonomik krizler, artan enflasyon, vatandaşların alım gücünün daralması ve toplumun tüm kesimlerinin ‘yarın ne olacak’ kaygısını yaşadığı bir süreçte Kurban Bayramının idrak edileceğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yılın ikinci yarısı için belirlenen asgari ücretteki artış, döviz kurlarının önlenemeye yükselişi nedeniyle, henüz maaşlar hesaba yatmadan eridi. Ülkemiz, ye yazık ki Kurban Bayramına, AKP iktidarının yanlış politikalarının neden olduğu ekonomik buhranın gölgesinde giriyor.” dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTIRILMALI İDİ. 

Dar ve sabit gelirliler için bayramların artık zor bayram olduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ekonomik krizler, belirsizlikler, yüksek enflasyon, ülkemizde toplumun önemli bir kesimini zor bir yaşama mahkum etmiştir. Küçükbaş 7-12 bin lira, büyükbaş 70-120 bin lira aralığında olunca vatandaş kurban da kesemez duruma geldi. Artan yem fiyatları ve ahır giderleri ile hayvancılıkta sorunlu hale geldi. Maliyet arttı. Fiyatlar olağan arttı. Kurban kesmek dahi zorlaştı. Sürekli zam her kesimi vurdu. Akaryakıt zamları depoları  doldurmak maliyeti de katladı. Emekliler için ödenen bayram ikramiyeleri, döviz kurlarındaki artış karşısında bayram ikramiyesi olmaktan çıkmış, torunlara bayram harçlığı parasına dönüşmüştür” değerlendirmesinde bulundu. 

HERŞEYE RAĞMEN…

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, bayramın; dünyaya, ülkemize barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.