METİN MUHACİR İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da eşi Nuran Muhacir ile günlerce enkaz altında kalarak yaşamını kaybeden Milli Hentbolcu Metin Muhacir için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Gündem Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 11:14:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Asri Mezarlık’ta gerçekleştirilen törende Kur’an-ı Kerim’den ayetler okunmasının ardından konuşan Hentbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi ve Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan Sezer, depremde ailesinden 28 kişiyi kaybettiğini, bu acının bir daha yaşanmamasını dileğinde bulundu.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’ın selamını ileten Sezer, Metin Muhacir’in özellikle hentbol sporuna önemli katkılarının bulunduğunun altını çizerek, adının bir spor tesisinde yaşatılması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

‘METİN MUHACİR ÖZEL BİRİYDİ’

Törende konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ÇGC) ve eski Hentbol Hakemi Cafer Esendemir, Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi Müdürü Hikmet Okur, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Caner Taymış, takım arkadaşları Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, Mehmet Bilbek, konuşmalarında şunlara yer verdiler:

“Metin Muhacir ve eşine rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun, aileye sabırlar temenni ediyoruz. Metin Muhacir Adana’dan ve Çukobirlikspor’dan milli takıma giden ilk sporcuydu. Ayrıca spor akademisi mezunu olan Muhacir; uzun yıllar beden eğitimi öğretmenliği yaparak binlerce öğrencinin sporla tanışmasına öncülük etti.

Metin Muhacir; uzun yıllar Hentbol Federasyonu il temsilciliği de yaparak, okul-kulüp müsabakalarında koordinatörlük yaparak hentbol sporuna katkılar sağladı.

6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 İl’de can ve mal kayıplarına yolaçan depremde eşiyle birlikte vefat etmesi, hepimizi derinden duygulandırdı. Bizler için özel birisi olan Metin Öğretmeni asla unutmayacağız.”

SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÖRENE DESTEK VERDİ

Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma törenine Spor Lisesi öğretmen ve antrenörleri Kamuran Şarlıoğlu ve Ali Rıza Yeşil ile birlikte katılan 40 kadar kız ve erkek öğrenci Metin Muhacir’in başarılarının kendilerine model olacağını ifade ettiler.

Metin Muhacir’in oğlu Mehmetcan Muhacir, babasının kendini ziyaret için gittiği Hatay’da depremde kaybetmenin büyük acını yaşadığını, ancak babasının çok sevilmesi, takım arkadaşları ve öğrencilerinin ilgisi, ayrıca spor tesisine babasının adının verilecek olmasından dolayı acısının hafiflediğini belirterek törene katılanlara teşekkür etti.

Bu arada Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Metin Muhacir’in oğlunu arayarak başsağlığı ve sabır dilemesinin yanı sıra törene çelenk gönderdi.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.