AHBAP’tan Deprem Semineri

AHBAP’ın Adana Tabip Odası’nda düzenlediği ‘Deprem Semineri’nin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “İyi hekim olmak iyi insan olmaktan geçer. İyi insan olmakta başka insanlara yardım etmekten geçer” dedi.

Gündem Yayın: 12 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 12.06.2023 09:36:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

UZM. DR. MENTEŞ, “İYİ İNSAN OLMAK BAŞKA İNSANLARA YARDIM ETMEKTEN GEÇER”

Pandemi sonrası yaşanan depremlerle Türkiye’nin ciddi manada sarsıldığını söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Yaşanan pandemi ve deprem gibi doğal afetler sonrası millet olarak zorlu bir süreç yaşadık. ‘İyi hekim olmak iyi insan olmaktan geçer. İyi insan olmakta başka insanlara yardım etmekten geçer’ sloganımızla Adana Tabip Odası yönetici ve üyeleri olarak  deprem sürecinde insanlara yardımcı olmak için yoğun çaba harcadık. Aynı çabayı AHBAP’ın yani sizlerin de sarf ettiğini gördük. Bir çok alanda birlikte çalışarak halkımızın yarasına merhem olduk. Ayrıca Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Lojistik Merkez olarak görevlendirilmemizle depremden etkilenen onbir il ve ilçelerine temel gıdadan giysiye, ilkyardım ve ameliyat malzemelerinden çeşitli ilaçlara kadar depremzedelere yardım ulaştırdık. Bu yardımları doktor ve doktor çocuklarıyla sağladık. Adanamızda kendi yaralarımızı sararak diğer bölgelere de hizmet verdik. Elimizden geldiğince de destek olmaya çalıştık. Depremlerde ihtiyacı olan insanlara yardım ederek, yaralarına merhem olmaya çalışan tüm insanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah böyle afetleri bir daha yaşatmaması dileğimdir.” diye konuştu.

PAYLAŞIM VE SEVGİ ÜZERİNE KURULU DERNEĞİZ

AHBAP’ın Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşıma ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketi olduğunu hatırlatan Adana AHBAP Başkanı  Anıl Kalfa Nane; AHBAP’ın kuruluş amacından bahsederek “İnsanların yaşama hakkı, nefes alma, yemek, su gibi, canlının hayatını devam ettirebilmesi için gerekli asgari şartların sağlanmasıdır.” dedi.

DOĞAL AFETLERE HAZIRLIKLI OLUNMALI

Deprem süresince depremzelerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara beslenme, barınma ve hijyen olanağı sağlamak için 11 il’de üyeleriyle birlikte yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Başkan Kalfa Nane; “Bugün burada verdiğimiz seminer ile üyelerimizi bir çok konuda bilgilendiriyoruz ama bu bilgileri de her türlü doğal afete karşı hazırlıklı olmaları için halkımıza da ulaştırma çabası içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adana AHBAP Başkan Yardımcısı Dr. A. Hisar Altınol, slayt sunum yaparak çalışmalar ve izlenecek yol haritası hakkında bilgi verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.