“Türkiye’de yaşanan depremi yüreğimizde hissettik”

.

Gündem Yayın: 25 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 25.06.2023 10:55:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele, Adana Tabip Odası ziyaretinde yaptığı konuşmada “Depremde kaybettiklerinizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Acınızı paylaşmak ve destek için buradayız. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.” dedi.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele’nin Adana Tabip Odası ziyaretinde TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, ATO Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile hekimler hazır bulundu.

UZM. DR. MENTEŞ, “TÜM DÜNYAYA MİNNETTARIZ”

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele’nin destek için Adanaya gelmesinden onur duydukları ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Dünya Tabipler Birliği Başkanı olarak sizleri de burada görmek bizler için kıymetli. Hoş geldiniz. Toplam 11 ilimizi etkileyen ama 81 ilimizi yasa boğan bir deprem yaşadık. Adana olarak bizde depremzedeyiz ama kendi yaramızı sararken bölgemizin yarasına da merhem olduk. Adana’da 400’ün üzerinde olmak üzere bölgemizde 50 bin civarında insanımızı kaybettik. Deprem boyunca da yüzün üzerinde hekim arkadaşımızı maalesef kaybettik. Bölgemiz ve ülkemiz için çok acı verici günlerdi. Bu acı günümüzde ‘dost elinin uzanması çok anlamlı ve bizim için çok değerliydi. Özellikle Hindistan’dan Amerika’ya kadar, Nijerya’dan Almanya’ya, Ukrayna’ya kadar pek çok uluslararası kurum yanımızda oldu. Uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Depremlerin doğal afet olduğu ama insan ölümlerinin ihmalden kaynaklı olduğunu gördük. Acılı günümüzde her zaman yanımızda olan size ve tüm dünyaya minnettarlığımızı sunuyoruz. İyi ki tabipler var. İyi ki TTB var. İyi ki Dünya Tabipler Birliği var.” diye konuştu.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “DÜNYA BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Türkiye’de hekimlerin yaşadığı birçok sorunu Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Enabulele’ye anlattığını söyleyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, konuşmasında “Dünya Başkanımızın her zaman yanımızda olmasını ve Adana Tabip Odamızı ziyaretini kıymetli buluyorum. Türk Tabipleri Birliği’nin dünyanın en güçlü ve en mücadeleci tabip birliklerinden biri olduğunu belirtmesi bizleri mutlu etti. Her zaman bizimle birlikte olacaklarını ve iyi hekimlik, koruyucu hekimlik ilkeleri etrafında mücadelemizden vazgeçmememizi söylemesini de anlamlı buluyorum. Başkanımızı ülkemizde, Adana’da ağırlamaktan bizde çok mutluyuz.” dedi.

DR. ENABULELE, “ACINIZ ACIMIZDIR”

Tercümanı aracılığı ile konuşan Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele, yaptığı konuşmada ‘’Şubat ayında meydana gelen depremde yaşadıklarınız için çok üzgünüz. Acılarınızı paylaşmak için buradayım. Depremzedelere yardımcı olmak için gece gündüz demeden çalıştığınızı biliyorum. Takdirle karşılıyorum. Bizler de şimdiye kadar yaptıklarımızın yanı sıra neler yapabiliriz diye sizlerle konuşmaya ve deprem bölgesinde incelemeler yapmaya geldik. Yaşanan deprem ve acılar çok büyük, biliniz ki her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Türk Tabipler Birliği bizim için ayrı öneme sahip. Bu arada belirtmeliyim ki Türkiye’de hekimlerin başlarına gelenleri anlamakta güçlük çekiyoruz, anlayamıyoruz. Türkiye’deki hekimlerin yaşadığı sıkıntıları nasıl çözebiliriz? Nasıl katkılar verebiliriz onun için geldik. Hekim olarak hepimizin derdi halk sağlığını korumak. Uluslararası insan haklarını korumak amacındayız. Tıp Etiğinin uluslararası kodlarını yeniden düzenledik. Özellikle acil servislerde yaşanan şiddet olayları dünyanın birçok ülkesinde var. Şiddetin analizlerinin yapılması gerekiyor. Hekime şiddet küresel hale geldi. Küresel çözüm kaçınılmaz. Her ülkenin hükümeti etkili ve caydırıcı önlemler almalıdır. Hükümetleri şiddeti ortadan kaldırmaya, yok etmeye çalışmaları için zorlamamız gerekiyor. Her ülkenin hükümeti etkili ve caydırıcı önlemler almak zorundadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele, katılımcı hekimlerle bilgi alışverişinde bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.