Vali Dr. Elban: Bayram, huzur ve neşe getirsin

Adana Vali Dr. Süleyman Elban, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Gündem Yayın: 26 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 26.06.2023 11:14:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisinde olduğumuzu hatırlatan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, “Bayramın ilimize, ülkemize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve neşe getirmesini diliyorum” dedi.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın, Kurban Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajı şöyle:

“Bayramlar; toplumumuzun dini, milli ve kültürel yaşantısının en güzel yansımalarındandır.  Bizi biz yapan değerlerimizin en öz şekilde yaşandığı, vatandaşlarımızın sosyal dayanışmasının güçlendiği nadide zamanlardır. İnsanlarımızı birbirine yakınlaştıran bayramlar, günlük yaşam içerisinde yeteri kadar hayatımıza yansıtamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi güzellikleri doyasıya yaşamamız için de önemli bir fırsattır. Bu bağlamda Adanalı hemşehrilerimin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine, bayramı bayram gibi yaşamak için dargınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakarak sevdikleriyle kucaklaşacağına, büyüklerini ziyaret ederek onların gönüllerini hoş tutacağına ve ilimizin hoşgörü ve kardeşlik iklimine katkı sunacağına inancım tamdır.

Değerli hemşehrilerim,

İnsanlık tarihi kadar eski bir gelenek olan kurban, Allah’a yakınlaşmak için bir vesiledir. Kurban, akıtılan kanın çok ötesinde derin anlamları barındıran bir ibadettir.  İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı imkan sahibi vatandaşlarımızla buluşturan Kurban Bayramı’nı, mahiyetine uygun bir şekilde yaşamak ve yaşatmak inanç sahibi her bir insanımızın vazifesidir. Maneviyatımızı perçinleyen, birlik ve beraberliğimizin zeminini güçlendiren kurban ibadetinizin Allah katında kabul görmesini temenni ediyorum.

Bayram vesilesiyle bütün bu güzellikleri yaşarken uzun bayram tatiline gireceğimiz şu günlerde trafikte yaşayacağımız dikkatsizliklerin bayram coşkusuna gölge düşürmesine müsaade etmeyelim. Çünkü trafik kurallarına uymamak telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir. İlimizde Kurban Bayramı’nın huzur içinde geçmesi, bayram sevincinin kedere dönüşmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını da hatırlatırken bayram sebebiyle seyahat edecek tüm hemşehrilerimizden trafik kurallarına uymalarını, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını özellikle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bu bayram günlerini ülkemizde huzur ve güven içinde yaşayabilmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Herkesin sevdikleri ile beraber olabileceği, büyüklerin ziyaret edildiği, kimsesizlerin ve çocukların sevindirildiği bir bayram geçirebilmemiz temennisiyle tüm hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı canıgönülden kutluyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.