DEMİRÇALI: "SİYASETİN DEĞİL HAYALİMİN PEŞİNDEYİM”

....

Siyaset Yayın: 19 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 19.03.2024 11:57:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, “Beni Yüreğir’e belediye başkan adayı yapan bir siyasi parti olsa da, siyaseti amaçlayarak bugün bu noktada değilim. Ben çocukluk hayalimin peşinden koştum. O nedenle 31 Mart’ta oy kullanacak tüm hemşehrilerime şunu söylüyorum; siyasi düşüncelerinizi bir kenara bırakın, bir çocuğun hayalindeki Yüreğir’in inşası için Ali Demirçalı’ya destek verin” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için son dönemece girilirken özellikle Yüreğir’de Ali Demirçalı ismi ön plana çıkıyor. Bunun nedeni olarak da, Demirçalı’nın her siyasi düşünceden hemşehrisine sımsıkı sarılıp, seçim çalışmalarında siyasi ayrımcılık yapmaması gösteriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yüreğir gibi 35 yıldır belediye seçimlerini kazanamadığı bir ilçede Demirçalı’nın seçimin favorisi olarak gösterilmesi, biraz da onun adaylık sürecinde ortaya koyduğu birleştirici tutumla alakalı bir durum.. Siyasi ayrımcılığı belediyenin kapısından içeri sokmayacağını, hangi görüşten olursa olsun tüm Yüreğirliler’e hemşehrilik bağı ile bağlı olduğunu, Belediye Başkanlığı değil, kardeşlik makamına talip olduğunu her fırsatta dile getiren Ali Demirçalı bu konuda, “Beni Yüreğir Belediye Başkanlığına aday yapan bir siyasi parti olsa da, siyaset olsun diye bugün bu noktada değilim. Çocukluğumdan beri Adana’nın göbeğindeki Yüreğir’in geri kalmışlığına isyan ederim. Benim bugünlere gelmemi sağlayan Yüreğir’e vefa borcum var.

Daha da önemlisi ben çocukluk hayalimin peşinden koştum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak seçime gireceğim, fakat hizmet yaparken belediye başkanının partisi olmaz. O nedenle tüm hemşehrilerimden bir isteğim var. Yüreğir sevdalısı olan Ali Demirçalı’ya oy verirken siyasi kimliğine bakmasınlar. Ben, her Yüreğirli gibi geri kalmışlığa, ikinci plana itilmişliğe, işsizliğe, yoksulluğa, çarpıklığa isyan eden ve bunu değiştirmek için çocukluk hayalinin peşinden koşan bir hemşehrileriyim. Onların ne istediğini, neler hayal ettiğini en iyi bilenlerdenim. Tüm bu nedenlerle bu seçimde siyasi düşüncelerini bir tarafa bırakıp, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için bu yola baş koyan hemşehrilerinin etrafında kenetlenmelerini istiyorum. Gelin, yakamıza kadermiş gibi yapışan bu yoksulluktan, geri kalmışlıktan, işsizlikten birlikte kurtulalım. Gelin, bu tarihi birlikte yazalım. Gelin, tüm Yüreğirliler’in kazandığı bir zafere hep birlikte imza atalım” diyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.