İSTANBUL ANADOLU YAKASI OSB, AOSB’DE

Türkiye’de OSB’ler içinde birçok ilki hayata geçiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, yenilikçi ve sosyal bir OSB olarak işbirliğinin öneminden hareketle diğer OSB’ler ile bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak, sinerji oluşturuyor.

Gündem Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 12:27:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türk Sanayisinin Güneydeki Üssü AOSB, bu kapsamda, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ekibini konuk etti.

İstanbul Anadolu Yakası OSB Bölge Müdürü Ayla Dev ve Birim yöneticilerinden oluşan heyet, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve birim yöneticilerinin katılımıyla AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, her iki bölgenin stratejik hedefleri, sektörel dinamikleri ve potansiyel iş birliği fırsatları ele alındı.

Heyet, AOSB Bölge Müdürlüğü binası giriş katında bulunan  ve elektrik dağıtım şebekesinin 7/24 izlenebildiği SCADA sistemini, son teknoloji sistemle bölge güvenliğinin sağlanmasına hizmet eden MOBESE İzleme ve Koordinasyon Merkezini, atık su, kullanma suyu, AOSB Beton Santrali ve Yüreğir Devlet Hastanesi Semt Polikliniğini yerinde inceledi.

Heyete, tüm kamu kuruluşlarının aynı çatı altında hizmet verdiği Kamu Kampüsü, girişimcilik ekosistemine katkı sunan Küp Girişimcilik Merkezi, AR-GE ve tasarım hizmetleri faaliyetleri, Üniversite – Sanayi işbirlikleri kapsamında yapılan çalışmalar, AOSB katılımcılarını dijital dünya ile buluşturan AIP Export, sanayicilere eğitim desteği sağlayan AOSB Akademi gibi bir çok hizmetlerin yanında, inşaatına başlanan AOSB Anaokulu Projesi hakkında bilgi verildi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, bölgeye ilişkin genel bilgilendirmede bulunduğu heyete, sanayicilere sundukları ve fark yaratan hizmetleri anlattı. Akpınar, sanayiciye ekonomik koşullarda elektrik,  su ve doğal temin ettikleri gibi beton santrali de kurduklarını, saatte 130 m³ beton üretim kapasiteli tesisi ile; Bölge Müdürlüğü ve bölgede bulunan sanayicilerin ihtiyacı olan betonu kaliteli üretim, uygun fiyat politikasıyla ürettiklerini söyledi.

Akpınar, sanayicilerine enerji ve beton tedariğinin yanı sıra Enerji Verimliliği Danışmanlığı, beton ürünleri imalatı, elektrik üretim santrali kurmak üzerine hizmetler verebilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Akpınar, yenilikçi bir OSB olarak sinerjiyi önemsediklerini,  OSB’ler arası bu güçlü sinerjiyi daha da büyütmek adına, kurumsal vizyonları birleştirmeye, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Anadolu Yakası OSB Bölge Müdürü Ayla Dev ise AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve ekibini fark yaratan hizmetlerinden dolayı tebrik ederek, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.