“3 YIL SONRA SÜPER LİG’DEYİZ”

Adana 1954 FK’yı zirveye taşıyan Başkan Menderes Kutlu, yeni hedef belirledi.

Spor Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 16:14:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Çalışmalarını Ali Hoşfikirer tesislerinde sürdüren takımı ziyaret eden Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri antrenmanı ziyaret ederek oyunculara hitaben bir konuşma yaptı.

Yeni sezon hazırlıkları ve genel durum hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Kutlu, “Üç yıl sonra Süper Lig’deyiz” şeklinde konuşarak, taraftarları heyecanlandıracak mesajlar verdi.

Güzel bir camia oluşturduklarının altını çizen Başkan Kutlu, sokaklarda, her yerde olduklarını söyledi. Adana’nın bu takımı kabul ettiğini belirten Başkan Menderes Kutlu, “Devlet erkanı, büyüklerimiz kabul etti. İlk yılımızda final oynadık. İkinci senemizde çıktık. İnşallah, bu sene de ayağımız yere sağlam basarak bir üst lige çıkarız. İnceden ve derinden gideceğiz. Oyuncu stoğumuz ve yetenekli futbolcularımız var” dedi.

“ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK”

Takımdaki her oyuncunun değerli olduğuna vurgu yapan Başkan Kutlu, “İzleyerek ve isteyerek aldığımız oyuncularsınız. İlk önce aile olacağız. Aile olmadan takım olunmaz. O aile birliğini iki yıldır yapıyoruz. Bizim takımda her oyuncu huzurlu olur. Çözülmeyecek sorun yoktur. Herkesin birbirine saygı duymasını istiyorum” şeklinde konuşarak, bu yetenekli kadroyla hiçbir takımın önlerinde duramayacağını iddia etti.

Yönetim olarak oyuncuların her zaman yanında olduklarını hatırlatan Başkan Menderes Kutlu, “Adana’da hava sıcak ama insanları da sıcak. Herkesin beklediği gibi emin adımlarla hareket edeceğiz. Mikrofonu alıp bağıra bağıra ‘biz şampiyonluğa oynuyoruz’ demeyeceğiz. Sessizden gideceğiz. Gençler başta olmak üzere bütün futbolcularımızdan çok iyi performans bekliyorum” şeklinde konuştu.

LİGİ DEĞERLENDİRDİ

Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e çıkarak, kente yeni bir profesyonel takım kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu, “Şehir olarak da mutluyuz. BAL ve profesyonel lig çok ayrı kulvarlar. Bal Ligi’nden dört oyuncumuzla yola devam ettik. Yeni oyuncular aldık. Transferlerimiz devam edecek. İyi bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Teknik Direktörümüz Adem Çağlayan’ın öncülüğünde çalışmalara başladık. Pozantı kampımız sonrasında Ankara Kızılcahamam kampımız olacak. Kamp sonrası hocamızın eksik gördüğü bölgelere yeni takviyeler yapacağız. Sonuçta, hedefe oynayacak bir takım oluşturuyoruz. Aldığımız oyuncuların hepsi ligin en iyi oyuncuları, gözde oyuncular. Gençlerimiz gerçekten burada vitrine çıkacak oyuncular” şeklinde konuşarak, ilerleyen haftalarda diğer takım yöneticilerinin oyuncularını görmek için izlemeye geleceklerini iddia etti.

“İNCEDEN İNCEYE YUKARI DOĞRU ÇIKACAĞIZ”

Takıma aldıkları oyuncuların yeteneklerinin tartışılmaz olduğunu ifade eden Başkan Kutlu, istedikleri oyuncuların yüzde 90’ını transfer etmeyi başardıklarının altını çizdi. Teknik Direktör Adem Çağlayan’ın vereceği rapor doğrultusunda, istenilen mevkilere istediği oyuncuları alacaklarını da belirten Başkan Kutlu, “Hedef koyarak bu yola çıktık. Hedefimize ulaşmak için ne gerekiyorsa yönetim olarak her şeyi yapacağız. Allah, inşallah Adana’ya bir 2. Lig takımı kazandırmayı nasip eder. Ayağımızı yere sağlam basarak gideceğiz. Biz, hep şampiyonluk için oynuyoruz. İnceden inceye yukarı doğru çıkacağız. Bir bakmışınız lider olmuşuz. Sonrasında inşallah birinciliği kimseye kaptırmadan, Allah’ın izniyle şampiyonluğa gideceğiz” diyerek, taraftarlara müjde verdi.

“KENDİ DOĞRUMUZA BAKACAĞIZ”

Grubun değerlendirmesini de yapan Başkan Kutlu, zayıf veya güçlü takım ayrımı yapmadan mücadelelerinin süreceğini söyledi. Her maça aynı ciddiyetle çıkacaklarını belirten Başkan Menderes Kutlu, “Bir Muş’a, Elazığ’a ve Siirt’e nasıl hazırlanıyorsak, diğer takımlara da aynı şekilde hazırlanacağız. Sonuçta her takım bizim için rakip. Kendi çizgimize, kendi doğrumuza bakacağız” dedi.

Adana’da başlayan ilk etap kamp dönemini de değerlendiren Başkan Kutlu, “Bu daha ısınma turları. Yüklenme antrenmanları Pozantı ve Kızılcahamam kampında olacak. Oyuncularımız kendilerini o zaman gösterebilecekler. İlk günler biraz zor geçer. Bir de üzerine 50 derecenin altındaki sıcaklık eklenirse durum daha da zorlaşıyor. Diğer kentlerden gelen oyuncularımız var. Sıcaklara alışık değiller. Hadi biz doğma büyüme bu memleketin çocuğuyuz. Sıcaklık 50 derece de olsa, 60 da olsa biz alışığız. Oyuncularımızın çoğunluğu dışarıdan geldiği için alışmaları biraz zaman alacak” şeklinde konuştu.

“KOZAN VEYA CEYHAN’DA OYNAYABİLİRİZ”

Yeni sezon maçlarını nerede oynayacakları konusuna da açıklık getiren Adana 1954 FK Başkanı Menderes Kutlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Muharrem Gülergin Stadı’nın yeni sezonda hazır olması için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirterek, bu süre zarfında Kozan veya Ceyhan Stadında oynayacaklarını söyledi.

Kozan Stadı’nın tadilatının Eylül ayı başında biteceğini, ikinci alternatif olarak da deprem hasarlı raporu çıkmazsa Ceyhan Stadı’nı bildirdiklerini belirten Başkan Kutlu, “Benim tahminim Kozan’da oynayabiliriz. Yörenin halkı bizim için dezavantaj oluşturmaz. Bizim için fark etmez. Çünkü, nerede oynarsak arkamızdan gelir. İlk maçımızı Muşspor’la oynayacağız. İnşallah o maçta da taraftarlarımızla birlikte olacağız” diyerek, taraftarlara mesajlar da verdi.

Adana halkına, gençlere seslenen Başkan Kutlu, “Bizi asla yalnız bırakmasınlar. Biz inanıyoruz. İnandığımız yolda taraftar kitlesi de yanımızda olsun. Hiçbir maçımızı kaçırmasınlar. Gençliği Kaplanlar Grubu’nun içinde görmek istiyoruz. Kaplanlar Grubu hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Grubu çığ gibi büyütmemiz lazım” diyerek çağrıda bulundu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.