Abdurrahman Bilir: “Afet bölgesi ilan edilen 11 ilde elektrik ve su borçları 1 yıl silinmeli”

.

Siyaset Yayın: 25 Şubat 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 25.02.2023 11:05:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana bağımsız milletvekili adayı Abdurrahman Bilir, 11 ilimizde büyük hasarlara, binlerce can kaybına ve milyonların başka illere göç etmesine sebep olan yıkıcı tabiat olayından dolayı hükümete seslenerek, 11 il de yaşayan insanlarımızın 1 yıl süreyle elektrik ve su borçlarının silinmesini istedi.

Bilir, yüzyılın afetini yaşayan 11 şehir için yapmış olduğu açıklamalarda: "6 Şubat Saat 04:17'de 7.7 şiddetinde, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından devam eden deprem fırtınasının hala yaşanmakta olduğu 11 ilde yaşayan milyonlar gerek kendi imkanları gerekse de devletimizin imkanlarıyla, başka illere zorunlu göç ederek hayatını kurtarma çabasına girdi. Bu illerde yüz binin üzerinde bina yıkıldı, yüz binlercesi de hasarlı, içerisine girilemeyecek durumda. Bu afetzede kardeşlerimizin, abi ve ablalarımızın bir çoğunun yakınları da bu depremden dolayı vefat etmiş durumda, hepsi acılarla boğulmaktalar. Elektrik ve su tahsilatını yapan firmalar, insanlarımızın yaşamış olduğu yüzyılın felaketini göz ardı ederek, yıkılmış evlerin de içerisinde bulunduğu hanelere fatura tahakkuk ettirip, tahsilatını beklemektedirler. Bizim devletimiz büyüktür. Devletimiz Anamızdır, Babamızdır. Devletimiz Afet bölgesinde Ohal ilan ederek te çok doğru bir hareket yapmıştır. Şimdi sıra enkazın altında kalan insanımızın elektrik ve su faturalarını en az 1 yıl süreyle silinmesine gelmiştir. Ekonomik şartlarının bozulup ta, şahsi ödemelerini yapamayan afetzede insanımıza dahi, icra işlemleri devam ettirildiği yönünde ki haberleri  de gazetelerden, üzülerek öğrenmiş olmamız da bizi derinden yaralamaktadır. Hükümetimiz afet bölgesi olan 11 ili daha farklı kategoride daha mantıklı ele alarak, onların zaten göçmüş olan hayatlarını, daha da göçürülmesine asla izin vermemelidir. Ben de evvela bir insan olarak, depremin ilk gününden beri, diğer hayırsever vicdan sahibi yurttaşlarımız gibi üzerime düşen ne varsa, gereğini yapmaya çalıştım, çalışacağım da. Allah devletimize zeval vermesin. Biz, Türk Milleti olarak, kara günde birlik olması geleneğini yüzyıllardır sürdürerek gelen bir medeniyetiz.” Dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.