“ADANA BAROSUNUN DURAKLAMA DEVRİNE SON VERECEĞİM”

Avukat Volkan Böke, bu yılın Ekim ayında gerçekleştirilecek 33. Dönem Adana Baro Başkanlığına adaylığını ilan etti.

Gündem Yayın: 26 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.04.2024 11:04:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Göreve talip olan Avukat Volkan Böke, projelerini sunduğu toplantıda meslektaşlarını heyecanlandırdı.

Adaylığını “Önce Baro, Önce Avukat, Önce Hukuk, Önce Adalet, Önce Biz” vurgusuyla açıklayan Avukat Böke, Avukatlar Salonu’nda yaptığı toplantıya önceki dönem baro başkanları Avukat Necati Erdem, Avukat İbrahim Gazioğlu, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Saygılı’nın yanı sıra çok sayıda meslektaşı katıldı.

Avukat Böke, sözlerine, üç gün önce bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek başladı.


Adana Barosunda duraklama devrine son vermek, meslektaşlarının gerçek sorunlarını duymak ve bahane üretmeden çözüm üretmek için aday olduğunu belirten Avukat Böke, hakkın, adaletin, hukukun üstünlüğünün sağlanması, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri her alanda savunmak için mücadele edecekleri sözünü verdi.

Avukat Böke, Avukatlık kanununun barolara “avukatlık mesleğini geliştirmek, iş ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürütmek,” görevi yüklemesine rağmen Adana Barosunun bu görevlerinin hiçbirini yerine getirmeden koskoca bir 3,5 yıl geçirdiğine işaret etti.

Avukat Böke, “Demokrasiyi içselleştirmeyen ama dilinden düşürmeyen, saltanat haline gelen anlayışla meslektaşın iradesini hiçe sayan, “Özünü unutup rozet Atatürkçülüğünden öte gidemeyen” bir anlayışla sorunlarımızın çözülmesi mümkün değildir. Baro Başkanlığı, hiç kimse için sıçrama tahtası olarak kullanılamaz. Bizler Baronun asli görevlerini unutup, Baro Başkanının şahsi emelleri için geçirdiğimiz yılların peşindeyiz.”

“BARO BAŞKANLIĞI, HİÇ KİMSE İÇİN SIÇRAMA TAHTASI OLARAK KULLANILMAZ.”
Avukat Böke, “Meslek ve meslektaş sorunlarımız o kadar büyük ve çok ki, kaybedecek bir anımız, bir seçimimiz, sıçrama tahtası olarak kullandırılacak bir oyumuz bile yoktur. Bunu göz ardı ederek, günlük siyasetin içerisinde boğulan, politika üretmektense cılız sesiyle günden güne etkisizleşen baromuzu eski gücüne döndürmemizin tam zamanı.”
“EKONOMİK SORUNLARIN YAŞANDIĞI DÖNEMDE MESLEKTAŞLARIMIZ YALNIZ BIRAKILMIŞTIR”
Avukat Böke, ekonomik sorunlardan bahsederek, “Baro, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını yürütme görevini unutarak, meslektaşını yalnız bırakmıştır. Servisin kaldırılması ile meslektaşlarımızın adliyeye gelmesi ve işini yapabilmesi engellenmiş, CMK ve Adli Yardım görevlendirilmelerinde yaşanan sorunlarda bırakın destek vermeyi, bilgi dahi verilmemiştir. Bu görevlendirmelerde şeffaf ve hesap verebilir bir yapı hala kurulamamıştır ve şaibelerle, ve biliyoruzki meslektaş kayırarak adil olmayan uygulamalara tevessül edilmektedir. Maalesef ki baromuzda meslektaşlarımıza eşit fırsatlar sunulmaması adil bir yönetim olmadığını göstermektedir ki bu artık çekilemez hale gelmiştir.” dedi.
Mesleğin ilk 5 yılında olan meslektaşlardan aidat alınmayacağına dair değişiklik yapılmasına rağmen Adana Barosunun bu hakka sahip meslektaşlarından ikinci taksiti tahsil ettiğini belirten Avukat Böke, “Baromuz şuan meslektaşlarıyla birlikte karşılıklı olarak davalık olup, bu içler acısı tabloyla karşı karşıyadır.” şeklinde konuştu.
“FOTOKOPİ, ÇAY VE CMK EĞİTİMLERİ GELİR KAYNAĞI OLDU”
Avukat Böke, “Adliyede fotokopi bile ücretli olmuş, diğer barolarda ödenmeyen çay parası bizim için mutlak gelir kaynağı olmuş, CMK eğitimi verme görevi olan baro, bu eğitimi gelir kapısı haline getirmiştir.  Sorunlarımızın çözümü için projelerimiz hazır. Bunun dışında meslektaşlarımıza yeni gelir kapıları oluşturacak iş alanları açmak için çalışmalara başladık. Dijitalleşen dünyada öncü baro olabilmek için ve meslektaşlarımızın bu alanda yetişmesi ve gelir elde etmesi için projelerimiz hazır. “
Avukat Böke, Genç Avukatlar Meclisi’ni kuracaklarını, otopark ve sigara içme alanları sorununu çözeceklerini, 5 Ocak Turnuvası ve 5 Nisan Avukatlar Günü Balosunun yapılacağını söyledi.
Avukat Böke, sözlerini şöyle tamamladı: “15 yıldır Adana Barosunda olan, meslektaşlarımla iç içe, hakkın ve hukukun mücadelesini veren, ülke sorunlarında etkin politika üreten, sahada mücadele eden bir meslektaşınızım. Destekleriniz ile yeni ve özlenen baroyu hep birlikte inşa edeceğimize inancım tamdır.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.