“ADANA’DA TEMİZLİK ŞART”

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan net konuştu...

Siyaset Yayın: 12 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.07.2023 16:59:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, Egemen Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak Adana’da temizliğin şart olduğunu söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sinekle yeterli mücadeleyi yapamadığını iddia eden Gündoğan, vatandaşın da tepkili olduğuna vurgu yaptı. İlçe Belediye Başkanlarının da sinekle mücadele konusunda vatandaşlardan şikayetler aldığını ifade eden Vedat Gündoğan, 2022 yılı Ağustos ayı meclis toplantısı 1. Oturumunda söz alarak sinekle mücadele konusunda Zeydan Karalar’a teklifte bulunarak, çözüm önerdiklerini hatırlattı.

“TABİ EDERLER”

AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, “Biz de Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sürekli gündeme gelen sinekle mücadele konusunda, Zeydan Karalar yönetiminin sınıfta kalmasıyla ilgili sorumluluğumuz gereği bir öneride bulunmuştuk. Demiştik ki, ‘Adana Büyükşehir Belediyesi, madem ki sinekle mücadelede sınıfta kalıyor. Gelin şöyle bir çözüm önerisinde bulunalım. Sinekle mücadele için ilçe belediyeleriyle bir protokol yapın, yerinde ilaçlama noktasında ilçe belediyelerini yetkilendirin. Onların yetişemediği yerde denetleyici olarak da Adana Büyükşehir Belediyesi denetim yapsın. Bunu bir protokole bağlayabilirsiniz’ şeklinde ilçe belediye başkanlarına sorduk. Dedik ki, ‘Sizler bunu kabul eder misiniz?’ Oradaki bütün ilçe belediye başkanlarımız kafa sallayarak, kimisi sesli olarak ‘evet’ dediler. Zeydan Başkan da araya girerek ‘tabii ederler’ dedi” şeklinde konuşma yaptığını söyledi.

“ÇÖZÜM DEDİM, DEMİRDÖKÜM DEDİ”

Başkan Karalar’a dönerek, “Şimdi bu konudaki düşüncenizi alabilir miyiz?” diye sorduğunu ifade eden Gündoğan, “Bekledim. Bekledim. Döndüm. ‘Çözüm’ dedim. ‘Demirdöküm’ dedi. Yani bir belediye başkanı böyle cevap verdi. Adana’da bütün belediye başkanlarının belediye meclis üyelerinin çözüm için bir şikayeti dile getirdiği bir meclis ortamında, herkes bu konuda muzdarip ve şikayette bulunuyor ve bir belediye başkanı ısrarla, ısrarla bunun çözüm noktasına gitmiyorsa ve bunu çözemiyorsa neyi çözebilir?” şeklinde sorguladı.

“İLAÇLAMAYI BECEREMİYORSUNUZ”

“Geçen bir yerde okudum. Zeydan Başkan Adana’nın 40-50 yıllık kronikleşmiş sorunlarını çözdüğünü söylüyor. Hangisini çözmüş de biz görmemişiz, biz fark edememişiz. Adanalı bunu fark etmemiş” diye sözlerini sürdüren Vedat Gündoğan, “İklimler değişti. Bunu anlayabiliyorum. Dönemleri değişti. Yani artık sinekle mücadele noktasında belli larva döneminde mücadele edip, sonra ilaçlama yöntemiyle bunu bastırabiliyordunuz. Ama, şimdi yazın ortasında yağmur, kışın ortasında güneşin çıktığı bir dönem yaşıyoruz. O yüzden larva dönemi değişti ama buna rağmen, mücadelenin en kötü yöntemi olan ilaçlamayı bile beceremiyorsunuz” şeklinde tepki gösterirken, temizliğin de önemli olduğunu vurguladı.

“ŞEHİR YIKANMIYOR”

Şehirdeki bataklık denilen alanların temizlenmesi gerektiğini belirten Gündoğan, “Şehir içindeki bileşik kanalların artık ayrışması gerekir. Yağmur ve pis sular aynı borulardan gidiyor. Zamanla çamur birikince su akıp gitmiyor. Uzun süre kanal içinde duruyor. Ayrıca şehrin en güzel semtlerinde bile bataklık ve su birikintileri var. Şehir yıkanmıyor. Çöp kovaları, çöp arabaları dezenfekte edilmiyor. Yani Adana’da temizlik şart” diye konuşarak, büyükşehir ve ilçe belediyelerin kendi bölgelerindeki bataklıkları mutlaka kurutması gerektiğini belirtti. • kaynak: egemengzt.com

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.