“Adana’ya en az 500 yataklı hastane daha gerekir”
Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur ve YK Üyesi Dr. Cüneyt Genç ile birlikte yapımı devam eden ve yeni açılan hastanelerde incelemelerde bulundu.
Başkan Uzm Dr. Menteş, “İncelemelerde bulunduğumuz bu hastanelerin yapımı bitip, açılan hastaneler tam kapasite çalışsa bile Adana’ya enaz 500 yataklı hastane daha gerekir” dedi.
MUAYENE RANDEVU VE AMELİYAT SIRALARI DAYANILMAZ NOKTAYA GELMİŞTİR
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin akıbetinin bile henüz belli olmadığını ifade eden Başkan Uzm. Dr. Menteş, yaptığı yazılı açıklamada “Depremde zarar gören Balcalı hastanesi sorunu ortada duruyor. Henüz bir çözüme kavuşmuş değil. Akıbeti de belli değil. Balcalı çalışmadığı için bu kesimlerin yükü daha da arttı. Balcalı Hastanesinin çalışmaması sonucu Adana'da en az bin yatak eksildi. Bu nedenle Balcalı Hastanesi bir an önce kendi yerinde sağlık sistemimize ve halkımıza kazandırılmalıdır. Adana Şehir Hastanesi açıldığından bu yana neredeyse yeni hastane açılmamış hatta yatak sayıları azaltılmıştı. Göçler ve deprem sonrası nüfusun artışı ve deprem bölgesinin çözümü Adana'da araması nedeniyle sorun daha da büyümektedir. Adana sağlığı gelinen noktada tıkanmış, hastalar yatak bulamamakta, yoğun bakımlarda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Muayene randevuları ve ameliyat sıraları artık dayanılmaz noktaya gelmiştir.”
GEÇİCİ KADROLARLA ÇÖZÜM ÜRETİLMEMELİ
Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yapımının neredeyse yılan hikayesine döndüğünü, yıllardır açılmasının beklendiğini de söyleyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Bu bölgede yaşayan halkın hastaneye ulaşım sorunu hat safhadadır. Yüz yataklı olarak düşünülen hastanenin yatak kapasitesi o bölgenin nüfusu göz önünde bulundurularak artırılmalıdır. Adana sağlık sistemine kazandırılan Yüreğir Devlet Hastanesi Akkapı Ek Hizmet Binası ve 5 Ocak Devlet Hastanesi'nin personel, malzeme ve fiziki eksiklikleri hızla tamamlanmalıdır. Gecici kadrolarla değil, kalıcı kadrolarla çözüm üretilmelidir. Sağlık tesisleri planlanırken bölgesel gereksinimler ve ulaşım dikkate alınmalıdır. Sağlık tesisleri kolay ulaşılabilir olmalıdır. Bu nedenle planlanacak yeni tesislerin nüfusun hızla artmaya başladığı Adana'da batı bölgesine yapılmalıdır.” dedi.