Akdam Köyü Camii minaresi tehlike saçıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki sarsıntı 11 kentte büyük yıkımlara sebep olurken, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Akdam köyü camiinin de minaresi depremden büyük hasar aldı.

Gündem Yayın: 22 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.02.2023 19:40:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kaymakamlık kanalıyla Ceyhan Belediyesi'nin görevlendirdiği yıkım ekibi Akdam Köyü'ne gelerek minarenin yıkımını gerçekleştirmek istemiş. Çevredeki evlerin yıkımdan etkilenme ihtimalinin yüksek olması sebebiyle yıkımın ileri bir tarihe ertelendiği öğrenilirken, köy sakinlerinin tedirginliğinin sürdüğü ifade edildi.

Önceki gün Hatay merkezli yaşanan 6.4 şiddetinde sarsıntının ardından, bugün de öğle saatlerinde tam da Ceyhan'ın Akdam köyü merkezli 1.6 şiddetinde bir depremin olması köy sakinlerinin endişesini artırdı.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız, Köyü Muhtarı Mustafa Genç yıkım ekibinin geldiğini ancak, yıkımı gerçekleştiremeden gitmek zorunda kaldığını belirterek, "Önümüzdeki bir kaç gün içinde yeniden gelmelerini bekliyoruz" ifadesini kullandı.
Telefonla ulaştığımız Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem de, Akdam köyü dahil bir çok köy minaresinin hasarlı olduğu için yıkılması gerektiği yönünde karar alındığını belirterek, "Şu anda sahadayım. İlgili arkadaşlarla durumu görüşüp, Akdam köyünde yıkımın neden gerçekleşmediğini öğrenip ivedilikle konunun takipçisi olacağım" şeklinde konuşarak, bir canın daha kaybedilmesine tahammullerinin olmadığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.