ATB BAŞKANI BİLGİÇ: “MISIR VE BUĞDAY ÜLKEMİZİN EN TEMEL DEĞERLERİNDEN”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı ATB'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Ulusal Hububat Konseyi 2024 Mısır ve Buğday Kongresi”nde Başkan Şahin Bilgiç, tarımın ülke ekonomisinin en temel değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Ekonomi Yayın: 25 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 25.05.2024 11:39:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Sheraton Grand Adana Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, özellikle mısır ve buğdayın hem gıda güvenliği açısından hem de ekonomik değer yaratma potansiyeliyle büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

“TARIMDA ÜRETİM PLANLAMASININ HAYATA GEÇİRİLMESİ ÖNEMLİ”

Ülkemizin tarım sektöründe kendine yetebilmesi ve dışa bağımlılığı azaltması için bu iki temel ürünün üretim ve işenmesinin hayati bir rol oynadığını dile getiren Başkan Bilgiç, bu bağlamda tarımda üretimin planlamasının hayata geçirilmesi sektörün gelişimine katkıda bulunacağını kaydetti.

Çukurova’nın tarımsal üretim kapasitesi ve verimli topraklarıyla ülkenin en önemli tarım potansiyeline sahip bölgelerinden biri olduğunun altını çizen ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Çukurova'nın bu güçlü tarım potansiyelini en verimli şekilde kullanmak, hem bölge ekonomisine hem de ülkemizin tarımsal sürdürülebilirliğine büyük katkı sağlayacaktır. Mısır ve buğday tarımının katma değere dönüştürülmesi, sektördeki tüm paydaşlar için büyük önem arz etmektedir. Üretimden işlemeye, lojistikten pazarlamaya kadar tüm süreçlerde inovasyon ve verimlilik artışı, sektörün rekabet gücünü artıracaktır. Bölgemizde buğday hasadının devam ettiği bu günlerde düzenlenen kongremizin amacı, buğday ve mısır üretiminde ve ticaretinde karşılaşılan zorlukları tartışmak, çözüm önerileri sunmak ve geleceğe dair stratejiler geliştirmektir” şeklinde konuşarak, kongrede ticaret alanında yeni stratejiler geliştirmek, yenilikleri ve zorlukları tartışmak için bir arada olduklarına vurgu yaptı.

Kongreye; AK Parti Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, bağımsız milletvekili Bilal Bilici, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.