Belediye Destekli 1.000 Köpek Kısırlaştırma Projesi Başladı

Pozantı Belediyesi ileMutlu Patiler Derneği ve Meyako Derneği İşbirliğinde yapılan sözleşme gereği Pozantı ilçesinde yapılacak olan 1.00 köpek kısırlaştırma projesine başlandı.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2024 12:54:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yaptıkları kısırlaştırma çalışmaları ile kontrolsüz üremenin de önüne geçmek isteyen Pozantı Belediyesi'nde bin adet köpek kısırlaştırma projesi işlemi ekiplerin titiz çalışmalarıyla başladı.

Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçmek ve onlara barınaklarda daha iyi bir yaşam sunmak adına Pozantı Belediyesi, Mutlu Patiler Derneği ve Meyako Derneği İşbirliğinde bin köpeği kısırlaştıracağı projeye başlanıldı. Her hafta 45 köpeğin kısırlaştırılacağı projede dernek gönüllüleri büyük bir içtenlikle çalışıyor.

Mutlu Patiler Derneği Gönüllüsü Rabia Öztürk bizzat bu projenin başında bulunarak köpeklerin kısırlaştırılmasıyla alakalı en ufak detayı bile atlamadan özen gösteriyor. Köpeklerin toplanması, barınakta beslenmeleri ve kısırlaştırma sonrasındaki sağlık durumlarıyla alakalı prosedürleri yakından takip eden dernek ekibi bu proje ile köpek popülasyonunun önüne geçmek ve her patili dostlara daha sağlıklı ve rahat yaşayabilecekleri ortam sağlanmasını hedefliyor.

Projenin ilerleyen safhalarında ise kısırlaştırılan köpek sayısının 1.500’e artması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.