“BİLGİYİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜRMENİN EN İYİ YOLUNUN ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞ BİRLİĞİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

AOSB 3. ULUSAL SANAYİ ODAKLI AR-GE VE İNOVASYON PROJE YARIŞMASINA 68 ÜNİVERSİTE KATILDI, 191 PROJE YARIŞTI

Ekonomi Yayın: 03 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 03.05.2023 12:22:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) Üniversite- Sanayi iş birliğinin bir parçası olan ve bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması sonuçlandı.

Sanayicisine sunduğu ekonomik, kesintisiz ve sürdürülebilir üretim imkanlarının yanı sıra hizmet yelpazesini genişleten, tüm paydaşların katılımı ile güçlü bir ekosistem kuran Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin, 3. Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışmasına ulusal çapta 68 üniversite katıldı.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, yarışmanın amacının; yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaştırılması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve bütün bu çalışmalar kapsamında yeni ortak fikirlerin oluşturulup, hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması olduğunu söyledi.

191 BAŞVURU ALINDI

Yarışmanın bu yıl; Tarım, Kimya, Gıda, Sağlık, Tekstil, Savunma, İnşaat, Yeşil Teknolojiler, Enerji, Makine, Biyoloji, Sosyal Bilimler, Dijitalleşme, Elektrik- Elektronik, Bilgisayar Teknolojileri, Tıp Teknolojileri olmak üzere 16 tematik alanda proje konularını kapsadığını belirten Bölge Müdürü Akpınar, şunları kaydetti:

“Ulusal düzeyde toplamda 191 proje başvurusu alınmıştır. Akademisyen / Lisansüstü Mezun kategorisinde toplam 69 Başvuru; Lisans Mezun / Lisansüstü Öğrenci kategorisinde toplam 53 Başvuru; Lisans Öğrenci kategorisinde ise toplam 69 başvuru gerçekleşmiştir.”

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, yarışmaya her yıl bir önceki yıla göre daha fazla artan bir ilgi olduğunu, 1. Proje Yarışmasında 27 üniversite, 2. Proje yarışmasında 39  üniversite, 3. Proje yarışmasına ise 68  üniversiteden başvuru alındığını belirterek, “ODTÜ, Yıldız Teknik, İTÜ, Yeditepe, Sinop, Bursa ve Harran gibi birçok üniversiteden başvurular gelmiştir. Bunun yanı sıra firma çalışanları, yeni girişimciler, üniversite akademisyenlerinin de yarışmamıza ilgisi yoğun oldu” dedi.

Proje Yarışmasına başvuruların, online sistemden her kategoriye uygun başvuru formuyla alındığını, yine aynı şekilde hakem kuruluna online sistemde kör hakem tekniği ile alanında uzman akademisyen ve sanayiciler tarafından değerlendirme yapılmasının sağlandığını belirten Akpınar, şöyle devam etti:

“Kurulumuz; Bilim Kurulu ve Sanayi Kurulundan oluşmaktadır. Proje Yarışmamızda yurtiçi ve yurtdışı saygın üniversitelerimizden 138 akademisyen ve 92 sanayi temsilcisinin hakem kurullarımız listesinde yer alarak projelerin şeffaf bir şekilde değerlendirilmesinde önemli katkıda bulunmuşlardır.”

Akpınar, yarışmanın toplam ödülü olan 500.000 TL’nin her kategoride ilk 3’e giren katılımcılara dağıtılacağını kaydetti.

“Bilgiyi üretime dönüştürmenin en iyi yolunun üniversite sanayi işbirliği olduğuna inanıyoruz” diyen Akpınar, “3. Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması süreçlerimize katkıda bulunan değerli hakemlerimize, bilimin temsilcisi üniversitelerimize ve tüm katılımcılara teşekkür eder, sunulan projelerin bölgemize ve ülkemize katkı sağlamasını temenni ederiz” dedi. 

Yarışmanın ödül töreninin, 9 Mayıs 2023 tarihinde AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonunda gerçekleştirileceği bildirildi.

Yarışmada dereceye giren projeler şunlar;

Kategori : Akademisyen / Lisansüstü Mezun:

1. Mücahid KUTLU- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi / Bilgisayar: 100.000 TL

2.Mutlu KURBAN- Çukurova Üniversitesi / Tekstil: 80.000 TL

3.Murat SEVER- TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi / Elektrik Elektronik : 60.000 TL

Kategori : Lisans Mezun / Lisansüstü Öğrenci :

1. Fatma Gizem ZİNCİR: Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi / Yeşil Teknolojiler: 60.000 TL

2. Tuğçe ERSOY: Özyeğin Üniversitesi / Tıp Teknolojileri : 50.000 TL

3. Salih YALÇIN: Abdullah Gül Üniversitesi / Bilgisayar:  40.000 TL 

Kategori :  Lisans Öğrenci

1. Talat TOPRAK: Bartın Üniversitesi / Tıp Teknolojileri:  50.000 TL

2. ŞİYAR ŞEN: İzmir Bakırçay Üniversitesi / Tıp Teknolojileri: 35.000 TL

3. Şehnaz CAN: Marmara Üniversitesi / Yeşil Teknolojiler: 25.000 TL

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.