"BU ÜLKEDE EMEĞİN KARŞILIĞI OLMALI"

Eleştirileri CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan cevapladı

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 17:30:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'in yönettiği Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ ve MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar'ın eleştirilerine cevap veren CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, ilk oturumun görüntülerinin teknik bir hatadan dolayı YouTube'e yüklenemediğini belirterek, görüntülerin en geç yarına kadar yayına gireceğini söyledi.

Teknik bir sorundan dolayı ilk toplantının tutanaklarının da hazırlanamadığını belirten Seyhan, "Teknik bir sorundan dolayı tutanakları hazırlamada zaman kaybımız oldu. Meclis görüntülerinin birinin yayına konulup bir başkasının konulmamasının bir anlamı zaten olamaz. Orada bir kasıt olmadığı açıktır. O teknik sorun çözülecektir" diye eleştirilere cevap verdi.

MHP'li Meclis Üyesi Şehmus Uçar'ın işgallerle ilgili iddialarına da cevap veren Seyhan, "Bu genelde hepimizin gözlemlediği doğru bir tespit. Özellikle güney mahallelerine doğru gittiğimizde, göçün ve mülteci gelişiminin getirdiği bir geçim arayışından kaynaklı bir işportacılık gibi bir uygulama var. Bu bir sosyal sorun. Yani sadece belediyemizin üstesinden gelebileceği bir sorun değil. Bunun sıkıntı oluşturduğu da açıktır" dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın da çöp kamyonu talebini de değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan, "Her yıl yaşadığı sıkıntıyı bu dönemde de yaşayacağını söylüyor. Doğrudur. Pozantı özellikle yaz aylarında Adana'nın merkezinden çok ciddi anlamda bir göç alıyor. Dolayısıyla, Pozantı Belediyesi'nin tek başına cevap verebilmesi mümkün değil. İlçe belediyelerimiz bu süre içerisinde hep destek oldular. Ben bu dönem için 'destek olamayacağız' yönünde bir yaklaşımları var mı yok mu? bilmiyorum. Ama olmaları gerektiği düşüncesine katılıyorum" şeklinde konuşarak, Başkan Çay'ın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

MHP'li Meclis Üyesi Şehmus Uçar'ın 'Söz hakkı verilmemesi' yönündeki iddialarına da değinen Seyhan, "Burada istediğiniz her şeyi söyleyebilirken söz hakkınızın kısıtlanmasını ifade etmiş olmanızı anlayamadım. Ayrıca, belediye kanunu var. Söz istendiğinde, verip vermemek meclis başkanının tasarrufundadır. İlk oturumda Başkan Karalar, grup başkan vekillerine söz vereceğini söylerken bir partiyi temsilen bir ifadenin önüne geçmemiştir. Eee, bugün tekrar çıktığınızda, siz de söz aldınız. Grubunuz adına üç kişi konuştunuz, ayrı ayrı. Burada bir kısıtlama var mı? Yok. Yani dolayısıyla bunu böyle eleştiri olarak getirmenizin de bir anlamı yok. Sonuçta, her meclis üyesi şu veya bu şekilde burada düşüncelerini ifade ediyor" diyerek, her meclis toplantısında bu imkanın sağlandığını dile getirdi.

Çalışanlarının alacakları konusunun defalarca dile getirildiğine de dikkat çeken Serdar Seyhan, "Aslında buradaki söylemlerden hiçbir şekilde rahatsız olmuyorum. Yani zamanında emekten yana mücadele veren, işçilerin, çalışanların hakları için sokaklara çıktığımızda, yediğimiz dayaklardan usanmıştık. Bugün bunların dile getirilmiş olması, toplumun her siyasi anlayışından dile getiriliyor olması bizi memnun ediyor. Kesinlikle düşüncenize katılıyorum. Bu ülkede emeğin karşılığı olması, emeğin hakkı olmalıdır" şeklinde konuşarak emekçilerin sendikal haklarının olması gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.