ÇAĞLAYAN: 20 TRANSFER YAPTIK

Adana 1954 FK’nın başarılı teknik adamı Adem Çağlayan, transferleri, grubu ve yeni sezondaki hedefler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Spor Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 16:20:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ali Hoşfikirer tesislerindeki antrenmanda Egemen Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Adem Çağlayan, acele etmek istemediklerine vurgu yaptı. Geçen sezondan 4 futbolcunun bünyelerinde kaldığını hatırlatan Çağlayan, sonrasında 20 transfer yaptıklarını, ancak omurganın henüz oturmadığını söyledi. Sportif Direktör Cafer Elek’in oyuncu grubuna çok hakim bir isim olduğunu ifade ederek, “Sürekli istişare halindeyiz. Oyun sistemimizi anlattım. Cafer Hoca da, elindeki oyuncu havuzunu minimuma indirerek, bize en uygun oyuncuları kazandırdı” şeklinde konuşarak, işlerinin kolaylaştığına vurgu yaptı.

Takımdaki oyuncuların özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Teknik Direktör Çağlayan, “Esneme durumumuz olmadığından çoğunlukla günde çift antrenman yapıyoruz. 2 Ağustos’ta, burada bir hazırlık maçı oynayacağız. Bir hazırlık maçı daha yaptıktan sonra 4 Ağustos’ta ilk kamp dönemini bitirerek, 7 Ağustos’ta Pozantı’da toplanacağız” diyerek kamp dönemleri hakkında bilgiler verdi.

Transferde bazı oyuncuları kaçırdıklarına da değinen Çağlayan, “Bunun birkaç sebebi var. Yüksek fiyatlar istiyorlar. Hepsine saygı duyduk. Bizim de belirli bir bütçemiz var. Onun da üstüne biz çıkmak istemedik. Transferde yüzde 85’e varan oranda istediğimiz bir şablon kurarak, sistemimize uygun oyuncular aldık” diyerek, belki bir stoperi daha takıma katabileceklerinin altını çizdi.

Kamplardan sonra sağlıklı bir istişare yapma imkanı bulabilecekleri için transferi yeniden düşünebileceklerini ifade eden Adana 1954 FK Teknik Direktörü Adem Çağlayan, “Oyuncuların çoğunluğuyla yeni çalışıyorum. Oyun grubumuza uygunluklarını görmemiz lazım. Hepsi çok yetenekli oyuncular ama bizim istediğimiz konularda sadece yetenek yetmeyebilir. Algıları çok önemli. Kendi yapabilecekleri bizim için çok önemli. Bunun için değerlendirme noktasında acele etmek istemiyoruz. İkinci kamptan sonra bir değerlendirme yapıp lige en sağlıklı şekilde başlamak istiyoruz” şeklinde konuşarak, lige henüz hazır olmadıklarını söyledi.

Gruptaki rakiplerini düşünmediklerini ifade eden Çağlayan, “Çünkü, bizim kendi bir oyun felsefemiz var. Biz, her takıma aynı oyunu oynayacağız. Önemli olan bir an önce kendi şablonumuzu bir an önce hazırlayıp yerleştirmemiz lazım. Takımların isimlerine çok fazla takılmıyoruz. Evet, ekonomik olarak iyi transferler yapıyorlar. Hepsinden ziyade bir adım önde olduğumuzu düşünüyoruz” diyerek doğru, sağlıklı bir oyuncu grubu ile çalıştıklarını iddia etti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.