ÇELİK: VATANSEVERLİĞİN BOYUTUNA YENİ ANLAMLAR KATTINIZ

.

Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 23:42:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili adayı Ömer Çelik, pandemi sırasında dünyanın her tarafında insanların, hastanelerde perişan olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de ise sağlık çalışanları mahalle mahalle, ev ev gezerek insanlara şifa götürdüler. Bunun için size ebediyyen müteşekkir kalacağız. Vatanseverliğin boyutuna yeni anlamlar kattınız. Bu memleketin evladı olarak memleketin zor gününde nasıl sorumluluk üretilecek, nasıl şifa dağıtılacak bütün dünyaya gösterdiniz. Yine ardı ardına yaşanan deprem felaketinde de sizlerin insanımıza şifa dağıtmak için gösterdiği fedakarlığa gözlerimizle şahit olduk" diye konuştu.

Sağlık-Sen Adana Şubesi üyeleri vefa gecesinde buluştu. Seyhan Baraj Gölü'nün muhteşem manzarası eşliğinde Rüya Park Tesisleri'nde üyelerini buluşturan Sağlık-Sen Adana Şubesi'nin vefa gecesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili adayı Ömer Çelik, Sunay Karamık, Sağlık-Sen Genel Başkanı Faruk Doğan, hastane başhekimleri, müdürleri ve üyeler katıldı.


DÜNYAYA, İNSANLIK DERSİ NASIL VERİLİR GÖSTERDİNİZ
Diğer deprem olan illerde havaalanları çalışamaz hale geldiği için Adana'nın bütün deprem bölgesine sağlık hizmeti veren, şifa götürmeye çalışan bir üs haline geldiğini hatırlatan Çelik, "İl Sağlık Müdürümüz Halil Nacar Bey ile Adana Şehir Hastanesi'ndeki hastalarımızı ziyaret ederken daha bizim ziyaret sona ermeden dört-beş helikopterin hastane üstüne inip kalktığını gördüm. Halil Beye, 'Bu helikopterler neden inip-kalkıyor?' diye sordum. Dedi ki, 'Deprem bölgesinden yaralı çocukları, kadınları ve insanlarımızı buraya taşıyorlar. Sağlık çalışanlarımızın nasıl koşuşturduğunu, nasip sahip çıktıklarını orada gözlerimle gördüm.

Biz bir şey daha gördük. O da şu; Sağlık çalışanlarımızın sadece şifa dağıtan insanlar olmadığını, yaşlılarımıza, evlatlarımıza anne-baba olarak da nasıl bir ilgiyle sarıldığını gördük. Bütün dünyaya insanlık sınavı nasıl geçilir, insanlık dersi nasıl verilir? Onu en güçlü şekilde gösterdiniz. Tabii ülkemizin her alanda güçlü olması, sağlık alanındaki gücünün görülmesi bakımından özellikle pandemi döneminde yaşananlar son derece ibretlik sonuçlar ortaya çıkardı" şeklinde konuşarak, çok güçlü  denilen G20 ülkesi içindeki, ekonomisi bizden çok daha güçlü devletlerin sağlık sistemlerinin bir anda iflas ettiğine vurgu yaparak, sağlık çalışanlarına gösterdikleri özverilerden dolayı teşekkür etti.


DEVLETİN GÜCÜNÜ HİSSETTİRDİNİZ
Sağlık çalışanlarının, dün olduğu gibi bugün ve yarın da insanların umudu olduğunu belirten Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ise, "Her türlü zorlu şartta canla-başla çalışan isimsiz kahramanlar olarak, toplum sağlığı için, uykunuzdan, çocuğunuzdan, ailenizden ve canınızdan vazgeçtiniz. Ama, amacı insanı yaşatmak olan kutsal mesleğinizden asla vazgeçmediniz" dedi.


Adana'da bir çok kamu kurumunda çalışan memurların deprem riskinden dolayı işyerlerine gitmediklerini belirten Başkan Nennioğlu, "Afette sizler depremi yaşamamış gibi, evleriniz hasarlı değilmiş gibi, arkanızda bıraktığınız çoluk-çocuğunuz yokmuş gibi hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla, insan üstü gayretle hizmete devam ettiniz" şeklinde konuşarak, depremzede vatandaşların tedavi edilmesini sağlayarak devletin gücünün hissettirildiğine vurgu yaptı.


HER ZAMAN İNSANLARA UMUT OLDUNUZ
Sağlık ordusunun, ülkenin ve milletin en karanlık günlerinde, fedakarlıklarıyla, özverileriyle ve vicdanlarıya her zaman insanlara umut olduğunu kaydeden Başkan Bekir Nennioğlu, bu umudu, en son yaşanan depremlerde de gördüklerini hatırlattı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yaşanan büyük yıkımda, tüm sağlık çalışanlarının büyük bir sorumluluk ve insan üstü bir çabayla yaraları sarmaya çalıştığını kaydeden Başkan Nennioğlu, "Enkazın başında, sahra hastanelerinde, köy, köy, mahalle mahalle insanımıza şifa dağıttınız. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuşarak, sağlık çalışanlarının taleplerini sıraladı.


SİZ NE GÜZEL İNSANLARSINIZ
İskenderun'da depremi yaşayan Devlet Hastanesi çalışanı Hemşire Özlem Dinler de gelerek duygu dolu bir konuşma yaptı.

"O anı sizin hiç biriniz yaşamasın" diyerek konuşmasına başlayan Hemşire Dinler, "İlk günün akşamı Adana ve Tarsus ekibi yetişti. Çok duygulandım. Güzel Sağlık-Sen Adana Şube üyeleri bizimle ekmeklerini paylaştı, sağlık verdiniz. Siz ne güzel insanlarsınız. O kadar çok yardım getirdiniz ki, dağıt dağıt bitmedi. Özlediğimiz her şeyi getirdiniz. İyi ki, Sağlık-Sen'liyim. Sizin gibi meslektaşlarım olduğu için gurur duyuyorum" şeklinde konuşurken, geceye katılan üyeler ise alkışlarla destek verdi.


Asri Mezarlık İmamlarından Bekir Nennioğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda sağlık sektörüne verdiği hizmetlerden dolayı yaklaşık 200 üyeye de vefa belgeleri verilirken,

Kişisel Gelişim Eğitmeni Rahim Aladağ da bir motivasyon konuşması yaptı.

          

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.