Dersimliler Derneği’nin aşure etkinliğine yoğun ilgi..

Başkan Vurgeç: “Mücadelemiz, yüreğimizdeki yaşam sevgisindendir”

Yaşam Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 14:45:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana Dersimliler Derneği Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Muharrem ayı vesilesiyle aşure etkinliği düzenledi.

Dernek binasındaki aşure etkinliğine CHP eski vekillerinden İbrahim Özdiş, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, DİSK Emekli-Sen Çukurova Şube Başkanı Zeliha Divarcı, Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik, Pirsultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı İlyas Turan, İnsan Hakları Derneği Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, Şakirpaşa Cemevi Başkanı Cemal Yağmur, Akdeniz Kültür Sanat Derneği Başkanı Osman Polat'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Adana Dersimliler Derneği Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ali Kaya Vurgeç, "Hz. Hüseyin muhabbetinin olmadığı ne bir cem ne de bir muhabbet meclisi yoktur" dedi.

“HEPİNİZE AŞKI NİYAZIM OLSUN”

Aşure etkinliğine katılan misafirlere, "Tutulan oruçların, edilen duaların ve yapılan aşurelerin 'Hak' katında kabul olması dileğiyle, hepinize aşkı niyazım olsun" şeklinde hitap eden Başkan Vurgeç, "İnsanımız; direnişimiz ve mücadelemiz, yüreğimizde taşıdığımız insanlık/doğa/canlı yani yaşam sevgisindendir" diye konuştu.

Başkan Vurgeç, konuşmasında şunlara değindi:

“Değerli canlar. Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının; haksızlığa başkaldırarak, bu uğurda ölümün üzerine yürümesi ve Kerbela’da şehit edilmes ile başlayan, haksızlığa karşı direniş mücadelesi, Şeyh Bedrettinler’de, Torlak Kemaller’de, Börklüce Mustafalar’da, Pir Sultanlar’da, Seyit Rızalar’da, Mahir Çayanlar’da, İbrahim Kaypakkayalar’da, Deniz Gezmişler’de ruh bulmuş ve Dersim’de, Maraş’ta, Çorum’da, Malatya’da, Madımak’ta, Gazi’de, günümüz Kerbelası’na dönüşmüştür. İsyanımız, direnişimiz ve mücadelemiz, yüreğimizde taşıdığımız insanlık/doğa/canlı yani yaşam sevgisindendir.

Adil ve özgürce bir yaşam için yüzyıllardan beri haksızlığa başkaldırımız her zaman sürecektir. Bu uğurda yitip giden canlarımızın mücadeleleri de her zaman saygıyla anılacaktır. Kerbela hadisesi cemlerde semah olup canlandırılmıştır.

“Dün ü günü arzumanım Kerbela

Varalım İmam Hüseyin aşkına

Serden başka sermayem yok elimde

Verelim İmam Hüseyin Aşkına”

Sözleri ile Kerbela’da İmam Zeynel’in kurtuluşunu “Kerbela Semahı” ile yeniden canlandırırlar. Hz. Hüseyin muhabbetinin olmadığı ne bir cem ne de bir muhabbet meclisi yoktur.”

Etkinlik aşure dağıtımı ve sonrasında Aşık Turabi Kaya’nın seslendirdiği deyişler ve ezgilerle son buldu.

• kaynak: egemengzt.com

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.