Final’de 19 Mayıs Coşkusu

Adana Final Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümünü görkemli bir törenle kutladı.

Eğitim Yayın: 18 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 18.05.2024 14:48:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Adana Final Okulları’nda görkemli bir tören eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan’ın yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri, okul aile birliği ve velilerin katıldığı kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasının ardından Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan’ın konuşmasıyla başladı. Orhan, “Türk tarihi büyük zaferlerle doludur 19 Mayıs, bu zaferlerin başlangıç tarihidir. Atatürk diyor ki; 19 Mayıs benim doğum tarihimdir. Bayrak Geçidi ve İstiklal Marşı’nın canıgönülden okunmasından gurur duydum. Atatürk, milletine çok güveniyordu, en çok da siz gençlere güveniyordu. Bu yüzden 19 Mayıs’ı size bayram olarak hediye etti. Size düşen, bu ülkeyi müreffeh bir seviyeye taşımaktır. Sevgili gençler tek güvencemiz sizsiniz. Allah bahtınızı, yolunuzu açık etsin. Gençlik Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Dumanı tüten Bandırma Vapuru eşliğinde Elif’in Kağnısı’nı sahneleyen gençler izleyenleri duygulandırdı. Bando takımı eşliğinde koro şarkılar seslendirdi; halk oyunları, zeybek, vals dansı ve jimnastik performansı keyifle izlendi. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabının hep bir ağızdan okunmasının ardından, Türk Bayraklı lise öğrencilerinden oluşan Kule Gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kutlama programı sonrası öğrenciler, Adana Final Okulları Müzik Grubu’nun, okulun kampüsünde verdiği konser ve kurulan çeşitli stantlarla gönüllerince eğlendi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.