Final’de karneler, Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü'nden

Adana Final Okullarında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılını tamamlayan öğrenciler, karnelerini aldı. Karne töreni, ilk kez kamu yönetiminden isimleri ağırladı. Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak, Adana Final Okul

Eğitim Yayın: 14 Haziran 2024 - Cuma - Güncelleme: 14.06.2024 17:35:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Törenin açılış konuşmasını yapan Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, törene katılan Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak’a şükranlarını sundu.

“Şehrimizden kamu yönetimi ilk defa bir özel okulda bulunuyor”

Bugünün özellikle daha güzel bir tören olduğunu vurgulayan Şevket Ertem, “Şehrimizden kamu yönetimi ilk defa bir özel okulda bulunuyor. Benim meslekteki 45. yılım. İlk defa bir karne töreninde değerli Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz aramızdalar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 “Bizim en büyük sorunlarımızdan biri okuduğunu anlamak”

Öğrencilerden tatil yaparken aynı zamanda kitap da okumalarını isteyen Şevket Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili öğrencilerimiz, kitap okumayı ihmal etmeyin. Bakın, bizim en büyük sorunlarımızdan biri okuduğunu anlamak, uzun paragrafın başından sonuna gelindiğinde, acaba paragraf ne diyordu diye dönüp bakma sıkıntısıdır. Bu neden kaynaklanıyor? Az kitap okumaktan kaynaklanıyor. Onun için, içinizde benim odama gelenler varsa görürler ki, benim odamın her tarafı kitap doludur. Sadece benim odamda birkaç bin tane kitap var. Çantamda illa ki bir kitabım var, akşam eve gittiğimde bir kitabım var, okula geldiğim zaman bir kitabım var. Yani her ay 3 tane kitap okuyorum. Sizden de çok kitap okumanızı rica ediyorum.”

 “Bize iyi evlatlar lazım”

Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin ise yaptığı konuşmada; çocuklar, öğretmenler ve velilere şöyle seslendi: “Siz kıymetli öğretmenlerimiz, bizim size emanet ettiğimiz canımızdan öte evlatlara kendi evlatlarınız gibi bakıp emanetin gereğini yerine getirdiğiniz için sizleri yürekten kutluyorum. Bize iyi evlatlar lazım. İyi vatandaşlar, iyi komşular. Milli kimlik dokusu içerisinde yetişmiş vatandaşlar lazım bu ülkeye. Sevgili çocuklar, kapımız gönlümüz size her zaman açık. İnşallah yeni öğretim yılında tekrar bir araya gelmek üzere, hepinize en derin şükranlarımı sunuyorum.”

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, törenin sonunda tüm öğrencilere iyi tatiller diledi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.