Halisçelik'in 150 yıllık nostaljik sal keyfi

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Ergül Halisçelik, Yeşilçam filmlerine konu olan sal yolculuğuğunu yapmaktan duyduğu keyfi sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı.

Gündem Yayın: 30 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 30.06.2023 17:11:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HABER: HÜSEYİN AZAR

Sal yolculuğunu, 35 yıl önce rahmetli babasıyla birlikte gerçekleştirdiğine vurgu yapan Genel Sekreter Dr. Halisçelik, "Bu sal yolculuğunu; #Karataş ilçemizin #Kızıltahta Mahallesi’nden Yumurtalık İlçemizin #Kırmızıdam Mahallesi’ne #CeyhanNehri üzerinden geçişte kullanılan keyifli sal yolculuğunu bu kez bayramda oğlum ve abimle gerçekleştirdik" diyerek duyurdu.

YEŞİLÇAM FİLMLERİNE KONU OLMUŞTU
#Yumurtalık İlçemizin #Yeşilköy mahallesi ile #Karataş İlçemizin #Bebeli mahallesi arasındaki  #HasretKöprüsü’nün yapılması ile daha az kullanılmaya başlanan salın, Kadir İnanır, Fatma Girik, Serpil Çakmaklı, Serdar Gökhan, Tamer Yiğit ve Hayati Hamzaoğlu gibi ünlü sanatçılarımızın rol aldığı, Irmak, Kızgın Toprak ve Yürek Yarası gibi Yeşilçam filmlerine de konu olduğunu hatırlatan Dr. Halisçelik, 35 yıl önce geçtiğinde tahtadan inşa edilen salın, daha güvenli olması amacıyla metal yapıyla yeniden düzenlendiğine vurgu yaptı.

Salın, suya yön veren bir dümen ve çelik halatlı vinç yardımıyla hareket ettiğini belirten Dr. Halisçelik, "Sal, araçların kolayca yerleştirilmesi amacıyla rampa sistemiyle donatılmış. Ayrıca, araç sahiplerinin yolculuk sırasında dinlenmesi amacıyla ahşap koltuklar da yerleştirilirmiş.

Güzel #Adana’mızda eskiden beri geliştirilerek kullanılan, ulaşımda hem süreyi hem de mesafeyi kısaltan bu nostaljik salı tüm hemşehrilerimizin ziyaret etmesini tavsiye ederim" diyerek, takipçilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.