İmge’nin Piyanistleri’nden piyano resitali

Piyanist İmge Sınmaz’ın müzik öğrencileri velilerin de katıldığı gösteride hünerlerini sergiledi.

Yaşam Yayın: 12 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 12.06.2023 09:21:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çocukların ve velilerin müziğe ilgilerini geliştirmek amacıyla 01 Burda BGM Sahne’de düzenlenen ‘İmge’nin Piyanistleri’ piyano resitalinin ikincisi düzenlendi. Saygı duruşu ve Reyhan Özer’in çaldığı piyano eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Gösteriye çok sayıda veli katılarak miniklere destek oldu.

Gösteri öncesi açılış konuşması yapan ve Adana’da 10 yıldır piyano dersleri veren İmge Sınmaz, şimdiye kadar yaklaşık 250 civarında çocuğa piyanoyu sevdirmiş. Ders alan çocukları aynı zamanda Londra’da düzenlenen uluslar arası yarışmaya da hazırlayan Sınmaz, gönül veren çocukların en az bir yıl temel eğitim almaları tavsiyesinde bulundu. İyi derecede piyano çalabilecek düzeye gelmek isteyenlerin ise yaklaşık 5 yıl ders alması gerektiğinin altını çizen Müzik Öğretmeni-Piyanist İmge Sınmaz, aynı zamanda 10 yıl bale yapmış bir sanatçımız.

Piyanist İmge Sınmaz, velilere de bir çağrı yaptı. Her çocuğun en az bir hobisinin olması gerektiğini belirten Sınmaz, “Piyano çalarken her iki el de kullanıldığından beynin iki tarafı da çalışıyor. En az bir hobi edinen çocuk kötü alışkanlıklardan uzak durur” diyerek, müzik enstrümanının insanı dinlendirdiğine de dikkat çekti.

Kaynak: egemen gazetesi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.