İŞTE YÜREĞİRLİ DEMİRÇALI’NIN PROJELERİ

Geçtiğimiz günlerde hayata geçireceği sosyal belediyecilik ağırlıklı hizmetleri paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, bu kez her kesimde heyecan yaratacak ve ses getirecek projelerini açıkladı..

Siyaset Yayın: 15 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 15.03.2024 15:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı seçime 15 gün kala Yüreğir’e kazandıracağı önemli projeleri açıkladı. Yüreğir’in kendine özel ihtiyaç ve problemleri olduğuna dikkat çeken Demirçalı, bu nedenle göreve geldiğinde sosyal belediyecilik hizmetlerine ağırlık vereceklerini tekrarlayarak “eser belediyecilik” konusunda da yine ilçenin öncelikli ihtiyaçlarına göre projeler hayata geçireceklerini kaydetti.

Belediyeciliğin temel hizmetlerinin yanısıra 7’den 70’e her Yüreğirli’nin faydanalabilmesini amaçlayan projeleri öncelikli olarak hayata geçireceklerini ifade eden Demirçalı, “Yola çıkarken Yüreğir’e vefa borcumuz var dedik. Yüreğirli hemşehrilerimiz diğer ilçelerde yapılan hizmetlerin eksikliğini duymayacak dedik. Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız dedik. Adaylığımızın ilan edildiği günden bu yana hep sahada hemşehrilerimizin arasındayız. Bu süre içerisinde Yüreğirli’nin öncelikli ihtiyaçlarını ve ilçenin temel sorunlarını tespit etme olanağı bulduk. Hayata geçireceğimiz projeleri de buna göre belirledik” dedi.

İşte CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı’nın “Yüreğirli hemşehrilerim her şeyin en iyisine layık” başlığı ile duyurduğu projelerden bazıları;

YARI OLİMPİK HAVUZ PROJESİ

Çocuklarımızın hayatı ve geleceği bizim için önemli.. Çok sayıda mahalleye yarı olimpik ölçülerde havuzlar yapıp yüzme kursları açacağız..

Çocuklarımızın kanallarda boğulmasının önüne geçip, yüzmeyi uzman hocalar gözetiminde öğrenmelerini sağlayacağız. Böylelikle, spora yönlendirdiğimiz çocuklarımızı uyuşturucu belasından uzak tutacağız. Yarı Olimpik ölçülerdeki bu havuzlar sayesinde nice sporcular yetiştirip Türk sporuna armağan edeceğiz.

 

SEMT KREŞLERİ PROJESİ

Özellikle çalışan anne-babalara büyük mali külfet oluşturan kreş sorununu çözmek için çok sayıda mahallemizde gündüz bakımevi projemizi hayata geçireceğiz.. Her bir kreşimizde alanında uzman öğretmenlerimiz eğitim verecek. Tek katlı yapılardan oluşacak Kreşlerimizde yemekhane, revir, açık ve kapalı oyun alanları, kapalı etkinlik alanı, çamaşır odası gibi bölümler yer alacak..

 

TAZİYE EVLERİ PROJESİ

Yüreğirli hemşehrilerimizle acıda, yasta, tasada ve hüzünde bir ve beraber olacağız.. Bu düşünceden hareketle ilçemizin birçok mahallesinde taziye evi projemizi hayata geçireceğiz.. İçerisinde erkek ve kadın taziye salonlarının, yemek salonu, mescidlerin yeraldığı taziye evlerimizde yaslı ailelerimizin paylaştığımız acılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalışacağız.. Taziye evlerinde çay ve yemek ikramları belediyemizce ücretsiz olarak yapılacak.

KAPALI SPOR SALONU PROJESİ

Yüreğirimiz’i uluslararası standartlarda tüm salon sporlarının yapılabildiği 2.500 seyirci kapasiteli bir spor salonuna kavuşturacağız.. İçerisinde bir yüzme havuzu, antrenman ve fitness salonlarının da bulunduğu spor salonunu Yüreğirli gençlerin hizmetine sunacağız.. Spor salonumuzdan Yüreğir’de salon sporları alanında faaliyet gösteren tüm amatör kulüplerimiz ücretsiz olarak faydalanabilecek.

GENÇLİK CAFELERİ PROJESİ

İşsizlik belası ile boğuşan  gençlerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla onların beğeneceğini umduğumuz bir projeyi hayata geçireceğiz.. Yüreğir’in birçok noktasında hizmete açacağımız gençlik kafeleri sayesinde gençlerimizin hoşça vakit geçirmelerini sağlayacağız.. Kafelerde gençlerimize piyasanın çok altında fiyatlarla hizmet vereceğiz.. Öte yandan gençlerimiz ücretsiz ve sınırsız internet imkanından da faydalanacak.

AŞEVİ PROJESİ

Yoksul hemşehrilerimizin yoğun yaşadığı Yüreğirimiz’de hiçbir insanımız yatağa aç girmeyecek.. İlçemizin belirli merkezlerinde faaliyete geçireceğimiz aşevlerimizde geliri olmayan hemşehrilerimize 3 çeşit yemek ikram edilecek.. Aşevlerine gelecek durumda olmayan yaşlı, hasta ve engelli hemşehrilerimiz için yemekleri evlerine servis edilecek.

 

KAPALI SEMT PAZARI PROJESİ

Özellikle kadınlarımızı yazın sıcakta, kışın ise yağmur-çamurda Pazar alışverişi yapma çilesinden kurtaracağız. Çok sayıda mahallemizde belirleyeceğimiz alanlara Kapalı Semt Pazarı projemizi hayata geçireceğiz.. Yapacağımız Kapalı Semt Pazarlarını, pazarcı esnafının tezgah açmadığı bazı günlerde, el emeği göz nuru ürünlerinin satışı için Yüreğirli kadınların hizmetine ücretsiz sunacağız.

ÇOK AMAÇLI PARK PROJESİ

Yüreğirimiz’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için çok sayıda park projesini hayata geçireceğiz. İlçemizin farklı mahallelerinde uygulanacak olan park projelerimizden 7’den 70’e tüm Yüreğirli hemşehrilerimiz faydalanabilecek.. Parkların içerisinde çocuk oyun alanları, açık hava kondisyon alanı ve spor aletleri, çocuk bakım odası, dinlenme alanları ve gayzer havuzlu yürüme yolları yer alacak.

 

 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.