Kasaplar Odasından Birbiçer açıklaması
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Tarım Bakanlığı kontrolörlerine sert sözlerle yüklendi.

Adana’da yapılan denetimlerde BİRBİÇER KEBAP üzerinden oluşturulan algının gerçeği yansıtmadığını belirten Yağmur, hazırlanan raporların abartılı ve esnafı hedef gösteren bir nitelik taşıdığını söyledi.
“Hiç kimsenin; ekmeğinin peşindeki esnafı küçük düşürmeye hakkı yok” diyen Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, hem etin temin edildiği yerin hem de Birbiçer Kebap’ın arkasında olduklarını vurguladı:
“Biz bu işletmeye de, alınan ete de kefiliz!”
Tartışmanın özünde yalnızca teknik bir konu bulunduğunu ifade eden Yağmur, “Mesele et bıçağıyla tavuk kesilmesidir. Bu bir eksiklik olabilir ama esnafı linç etmeye gerekçe yapılamaz” dedi.
Denetimlerin amacından saptığını savunan Yağmur, şu ifadeleri kullandı:
“Denetim adı altında esnafı teşhir etmek, kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak kabul edilemez. Bu yaklaşım denetim değil, resmen itibar suikastıdır!”








