Kılıçdaroğlu, Adana’dan uyuşturucu baronlarına seslendi

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’ya gelerek bir dizi programa katıldı.

Siyaset Yayın: 25 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 25.05.2023 16:09:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER: HÜSEYİN AZAR

Adana Büyükşehir Belediyesini de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada Millet İttifakı’nın bileşenleri ile bir araya gelerek bir süre görüştü. Daha sonra, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda uyuşturucu tuzağına düşürülen gençlerin aileleriyle bir araya geldi.

KARALAR: UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 10 YAŞIN ALTINDA

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye ev sahibi konumunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar çıktı. Türkiye’nin en büyük sorunun uyuşturucu olduğunu belirten başkan Karalar, “Uyuşturucuda Adana şehrinin kullanım açısından Türkiye’nin en önde illerinden olması, kullanıcı sayısının çok olması hasebi ile bu güzel toplantıyı, bu ailelere çok faydalı olacak toplantıyı Adana’da yaptığınız için şükranlarımı sunuyorum genel başkanım” diye konuştu.

Adana’nın iki temel sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Karalar, bunlardan birinin Suriyeli göçmenler olduğunu ifade etti. “Yakın zamanda biz onların misafiri gibi olacağız” diye sözlerini sürdüren Başkan Karalar, “Buna parmak bastınız. Onları da insanca göndereceğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Tabii ki çok önemli bir sorunda uyuşturucu. Bir araştırma yaptık. Çok üzücü sonuçlar çıktı. Gençler çok rahat uyuşturucuya ulaşabiliyor” diyerek, uyuşturucu kullanma yaşının 10 yaşın altına indiğini iddia etti.

Ailesinde uyuşturucu bağımlısı olanların da sırayla birer konuşma yaptığı toplantıda konuşma yapan Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kendisini dikkatle dinlenilmesini istedi.

“BENİM İÇİN NAMUS SORUNUDUR”

“Öyle bir illetle karşı karşıyayız ki bu illetle mücadele etmek zorundayız” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “Bu evde uyuşturucu bağımlısı varsa, annesi, babası çocuklarının uyuşturucu kullandığını başkalarının bilmesini istemiyor. Bu konuda belediye başkanlarımızın, STK’ların araştırmaları var. Bu illet bulaştığı andan itibaren evde huzur kalmaz. Bu nedenle, benim bu millete bir sözüm var. Her evde huzurun, bereketin olmasını istiyorum. Bir evde huzur ve bereket varsa apartmana, sokağa yansır. Bir kentte uyuşturucu yaygınlaşırsa o kentte gençler ve kızlar sokağa çıkamaz. Bu sebeple temelde ele alınması gereken bir illettir. Bu illetle ilgili mücadele etmek gerekir. Türkiye, özellikle son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldi. Taa Güney Amerika’dan önce Afrika’ya oradan Türkiye’ye getiriliyor. Önce fakir ailelerin çocukları uyuşturucuya alıştırılıyor. Sonra bunlar torbacı yapılıyor. Ben o fakir ailelerin sorununu çözmek zorundayım” şeklinde konuşarak, bunun kendisi için namus sorunu olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra, Taş Bina önünde biriken Adanalılara seslenen CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, burada da uyuşturucu ile etkin mücadele edeceğini belirterek, “Bir de Pazar günü mutlaka sandığa gidin. Gider kende eşinizi, dostunuzu bir ahbabınızı da götürün” diyerek destek istedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.