Kızılay'a Adana usulü teşekkür

.

Yaşam Yayın: 11 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 11.05.2023 15:08:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Kan Hastalıkları Derneği Adana Şube Başkanı Şahin Özbingöl, Kan Hastalıkları Federasyon Başkanı Ali Kılıç ve bir grup dernek üyesi talasemi hastası Adana'da bir kebapçıda Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, Kızılay Orta Akdeniz Bölge Müdürü Dr. Tunçhan Demir ve Kızılay Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca'yı ağırlayarak, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü'nü Kızılay'a armağan ettiklerini açıkladılar. 

Kan Hastaları günün anısına Saygılı, Demir ve Karaca'ya plaket takdim ederek teşekkürlerini ifade ettiler.
"HALK SAĞLIĞI MİLLİ BİR SORUN"
Kızılay olarak 2 milyon 200 düzenli bağışçılarının olduğunu belirten Genel Sekreter Ramazan Saygılı, bunları laboratuvarlarda işleyerek tıbbi madde bileşenlere ayırdıktan sonra başta talesemi hastalarına ve ameliyat bekleyen kanser hastalarına ulaştırdıklarını söyledi.

Halk sağlığı konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğine vurgu yapan Saygılı, "Aksi halde burada talasemi hastası olarak bekleyen ve elimizde de her gün kanı değişmesi gerekenlerin listesi olan kardeşlerimiz yarın 12 litre, yarın 50 litre, yarın 100 ünite ihtiyaçları olan kardeşlerimize, hastalarımıza bir kanla ilgili negatif bir açıklama olduğu zaman erişim ve ulaştıramayacağınızı, dolayısıyla kanla ilgili bir açıklama yaparken herkesin bir kez daha düşünüp ona göre karar vermesi gerekir. Çünkü bir halk sağlığı milli güvenlik sorunudur" şeklinde konuşarak, ulusal kan stoğunun düzenli olması gerektiğini belirtti.


"HER GÜN 300 NOKTADA KAN TOPLANIYOR"
Kan akışının düzenli olması gerektiğini hatırlatan Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, "Her gün 300 noktada kan topluyoruz ve Türkiye çapındaki hastanelere ulaştırıyoruz. Doğu Akdeniz'de topladığımız kanları bin 256 hastaneye düzenli şekilde ulaştırıyoruz. Dolayısıyla bunlara kan bağışı yaparak destek veren kıymetli 2 milyon 200 bin kıymetli bağışçılarımıza, 85 milyon dostlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuşarak hasta olanların şifalı bir şekilde evlerinde huzurlu şekilde yaşamalarını diledi.


"KIZILAYA ARMAĞAN EDİYORUZ"
Kana ne zaman ihtiyaçları olsa Kızılay'ın kendilerine her zaman destek olduğunu ifade eden Kan Hastalıkları Adana Şube Başkanı Şahin Özbingöl, "Kızılay, bize her zaman destek oluyor. Deprem öncesinde olduğu gibi depremden sonra da bize kan oldunuz, can oldunuz. 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü'nü Kızılay'a armağan ediyoruz" diyerek teşekkür etti.
Başkan Bingöl, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası oluşan kan sıkıntısını Kızılay'ın kendilerine özel ilgi göstererek atlatmaya çalıştıklarını da ifade etti.


"LÜTFEN BAĞIŞÇI OLUN"
Kan Hastalıkları Federasyon Başkanı Ali Kılıç da, Kızılay'ın bağışçılardan temin ettiği kanları hastalara verdiğini ifade ederek, "Özellikle deprem sonrası oluşan kan sıkıntısında Kızılay hep yanımızda oldu. Hastalarımız her ay kan takviyesi yapmak zorunda" şeklinde konuşarak, vatandaşları kan bağışı yapmaya çağırdı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.