KOCACIK: “İYİ BİR GELECEK İYİ PARTİ İLE GELECEK”

İYİ Parti Adana İl Başkanı Azime Kocacık, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bu

Siyaset Yayın: 22 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.01.2024 14:44:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Seçimler öncesi siyasi partilerin çalışmalarının hız kazandığını ifade eden Başkan Kocacık, her seçim öncesi olduğu gibi bu seçim öncesinde de sataşmalar ve yalan gündem oluşturma çabalarının baş gösterdiğini iddia ederek, “İyi bir gelecek İYİ Parti ile gelecek” şeklinde konuştu.

“Temennim şudur ki bu seçim yarışının demokrasi, etik ve kardeşlik sınırları içerisinde geçmesidir” şeklinde açıklamasına devam eden Başkan Azime Kocacık, “Çünkü İYİ Parti’nin sınırları tüm bu kavramlardan ibarettir. Bu günlerde atılmaya çalışılan, tasvip etmediğim bazı adımlar açıklama yapmam gereğini zorunlu kılmıştır. Partimizin eski üyesi İYİ Parti seçmenini CHP adayını desteklemeleri yönündeki açıklamaları bende şaşkınlık uyandırmıştır ve siyasi bir tabir ile tam anlamıyla gafdır” diye konuştu.

“İYİ PARTİ SIKIŞMIŞ SEÇMENİN ÇIKIŞ YOLUDUR”

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ittifak içerisine girdiklerini hatırlatan Başkan Kocacık, “Ancak şunu gördük ki bu ittifak istediğimiz stratejiyi ve sonucu doğurmamıştır. Bizler de İYİ Parti’ye yakıştığı şekilde teşekkür ederek, bu ittifaktan karşılıklı anlaşarak ayrıldık. Bu ayrılık sonrasında İYİ Parti olarak ne vatan hainliğimiz kalmıştır, ne fetöcülüğümüz kalmıştır. Hak etmediğimiz olmadık şeylerle suçlanmışızdır ve tüm kamuoyu buna şahittir. Genel Başkanımız tüm gerekli açıklamaları mantık çerçevesinde izah etmesine rağmen suçlandı, sorumlu tutuldu. Tüm bu gelişmelerden ve edinilen tecrübelerden sonra bizlerin Adana’da CHP adayını desteklememiz gibi bir durum söz konusu değildir. Tabii ki bunlar tek başına bir sebep değildir. Çünkü İYİ Parti Türkiye’de AKP ve CHP ikileminin arasına sıkışmış seçmenin çıkış yoludur, kurtuluş umududur. Çünkü İYİ Parti laik, demokratik fikirler üzerine temellendirilmiş “Merkez Sağ” olma hedefini belirlemiş bir partidir” diyerek, İYİ Parti’nin her seçime kendi adayını çıkarma ve bu yönde plan, proje ve programlar hazırlama gücüne fazlasıyla muktedir bir parti olduğunu iddia etti.

“İYİ PARTİ TAMAMLAYICA PARTİ DEĞİLDİR”

İYİ Parti’nin kurulalı henüz 7 yıl olmasına rağmen son seçim sınavından yüzde 10 civarında oy ile ayrılmış, Anadolu’nun her köşesinde teşkilatlanması olan, şu an Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olma adına en büyük potansiyeli olan bir parti olduğunu kaydeden Başkan Kocacık, “Bu konu ile ilgili Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, GİK üyeleri ile öncesinde defaatle toplanarak ittifaka ilişkin değerIendirmelerde bulunmuşlar, fakat çıkan karar her daim "hür ve müstakil" olarak seçime girilmesi yönünde olmuştur. Çünkü Partimiz tabanın sesini her daim duyan, halkın sesini dikkate alan bir partidir.

Şunu herkes aklına çok iyi kazımalıdır. İYİ Parti destek verici yada tamamlayıcı bir Parti değildir. Tek başına bir bütündür ve her seçimde iddiası olan, idealleri olan, kendinden emin, sağlam kadrolar üzerine inşaa edilmiş bir partidir. Tüm iftiralara, suçlamalara rağmen yolundan bir an olsun sapmamış Adana'da  “Güçlü Adana" , Türkiye Cumhuriyeti'nde “Güçlü Türkiye" sloganlarıyla ilerleyen bir partidir” şeklinde konuştu.

“KULAK ASMAYIN”

İYİ Parti seçmenine de seslenen Adana İl Başkanı Azime Kocacık, Adana Büyükşehir Adaylarının Ayyüce Türkeş olduğunu hatırlattı. Tüm ilçelerde İYİ Parti çatısı altında birleşmiş partililerinin başka partinin adayını desteklemeleri yönünde yapılan çağrılara kulak asmayacağından hiç şüphelerinin olmadığına vurgu yapan Başkan kocacık, “Tüm İlçe Belediye Başkan Adaylarımızın kendine güveni tamdır, seçmeninin desteği tamdır, Adana için hedefleri ve projeleri bellidir. KıymetIi Adanalı hemşehrilerim hiç şüpheniz olmasın; Adana için, Türkiye Cumhuriyeti için İYİ BİR GELECEK İYİ PARTİ’YLE GELECEK” gelecek diye iddialı konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.