MASA TENİSİ ŞÖLENİ BAŞLADI

11. Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası şölen havasında başladı. Turnuva öncesi konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşker, uluslararası katılımın olduğu en kapsamlı organizasyon olduğunu söyledi.

Spor Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 12:01:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşker, her yaştan insanın katıldığı turnuvanın uluslararası katılımın yaşandığı en yüksek organize olduğunu ifade etti.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitler ve geçen yıl vefat eden sporcular Mustafa Necati Günay, Kaya Gülsün ve Gökçen Hacımualla için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan turnuvaya ITTF Başkanı Petra Sörling, Dünya Şampiyonu Pia Toelhoj, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı (TMTF) Başkanı Oktay Çimen, Savunma Sanayi Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ve çok sayıda masa tenisi tutkunu katıldı.

VALİ KÖŞKER: “DESTEK OLACAĞIZ”

Adana’nın güzel bir şehir olduğunun altını çizen Vali Köşker, “Adanalı bu tür organizasyonları seviyor. Adana, sadece siyasette değil, sanayinin yanı sıra her noktada çalışıyor. Sayın Sağ bu anlamda başka bir hizmeti sürdürüyor. Biz de kendisine destek olacağız. Bu organizasyonda 23 ülkeden 376 sporcu yer alıyor. Adana’nın son altı ayda 5-6 buna benzer organizasyona tanık odum. Uluslararası katılımın en yüksek olduğu organizasyon bu galiba” şeklinde konuşarak, misafirlerin Adana’da gönüllerince hem centilmence spor yapmalarını hem de gönüllerince tadını çıkarmalarını istedi.

SAĞ: “60 KADIN OYUNCU VAR”

Turnuvadaki maçların 40 masada oynanacağını ifade eden Turnuva Komite Başkanı Kemal Sağ, “Bu yarışmacıların 152’si ilk kez bu turnuvaya katılıyor. 60 kadın oyuncu var. Adana’nın tanıtımı için bugün ve yarın eşlerimize gezimiz var” diyerek katılım sağlanmasını istedi.

SÖRLING: “YİNE BURADAYIZ”

ITTF Başkanı Petra Sörling de turnuva hakkında görüşlerini dile getirirken, Komite Başkanı Kemal Sağ’ın geçen yıl bırakacağını ifade ettiğinde çok üzüldüğünü söyledi. Masa Tenisi paydaşları olarak Kemal Sağ’a devam etmesi konusunda ricada bulunduklarını belirten Sörling, “Ve yine buradayız. Masa Tenisi ailesi olarak bir araya geldik. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Sörling, Komite Başkanı Kemal Sağ’a rozet takarak başarılar diledi.

Savunma Sanayi Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de emek verenlere teşekkür ederek, turnuvanın neşe içinde geçmesini diledi.

Komite Başkanı Kemal Sağ, Vali Yavuz Selim Köşker’e günün anısına forma hediye etti.

Turnuva öncesi Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı yöresel şarkıları seslendirerek misafirleri farklı bir atmosfere götürürken, halk oyunları ekibi de yöresel oyunlardan oluşan performansıyla beğeni topladı.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ve ITTF Başkanı Petra Sörling ile

Turnuvanın öncesinde Savunma Sanayi Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de Adana Valisi Yavuz Selim Köşker’le gösteri maçı yaptı.

        

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.