Muzaffer’in şahane düğünü

Zekeriya Ünal, “Muzaffer’in Ölüm Uykusu”nu Adanalılar için imzaladı

Sanat Yayın: 29 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 29.11.2023 09:38:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adanalı yazar Zekeriya Ünal’ın 2011-2019 yılları arasında kaleme aldığı öykülerinden 17’sini bir araya getirdiği “Muzaffer’in Ölüm Uykusu” adlı kitabının ilk imza günü, eserin yayıncısı Karahan Kitabevi’nde gerçekleştirildi. İmza günüyle ilgili duygularını “Sanki Muzaffer’in düğününde gibiydim” sözleriyle anlatan Zekeriya Ünal, “Damadın babası olarak gururla bir köşeden olan biteni izledim” dedi.

Tıp literatüründe Osteogenesis Imperfekta olarak geçen, Türkçede Cam Kemik Hastalığı olarak adlandırılan genetik bir rahatsızlıkla 1988 yılında dünyaya gelen Adanalı yazar Zekeriya Ünal’ın “Muzaffer’in Ölüm Uykusu” adlı öykü kitabı için ilk imza günü etkinliği, 25 Kasım 2023 günü eserin yayıncısı Karahan Kitabevi’nin İnönü Parkı yanındaki merkezinde gerçekleştirildi. 28 Ekim 2023 günü Karahan Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan “Muzaffer’in Ölüm Uykusu” adlı eser 17 öyküden oluşurken gerçekle hayal arasında gidip gelen her bir hikâyesiyle okuyucusunu bir illüzyon atmosferinin içinde buluşturuyor.

‘MUTLUYUM, GURURLUYUM’

İmza günü etkinliğine katılarak kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Zekeriya Ünal, “‘Muzaffer’in Ölüm Uykusu’nun Karahan Kitabevi’nde düzenlenen ilk imza günü çok güzel geçti. İmza günlerinin yazara nasıl bir hissiyat verdiğini bu alanda yeni biri olarak deneyimlemiş oldum. Sanki Muzaffer’in düğününde, damadın babası olarak gururla bir köşeden olan biteni izliyordum. Dostlarım, arkadaşlarım bu mutlu günümde yanımda oldular. Hepsine teşekkür ediyorum. Bana ilk günden beri inanan editörüm Başar Şeker’e, Karahan Kitabevi’nin sahibi Seyfi Karahan’a, önsöz yazarım Prof. Dr. Emre Toğrul’a ve kapak tasarımcım Efecan Sezer’e de çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bu hayal gerçekleşemezdi. Muzaffer ve diğer hayali arkadaşlarım bugüne dek hep benim kafamın içinde yaşadılar. Artık onları okuyucuya emanet ediyorum. Bu yüzden mutluyum, gururluyum. Tüm okurları, arkadaşlarımla tanışmaya davet ediyorum” dedi.

 

YOĞUN KATILIM

25 Kasım 2023 tarihinde Karahan Kitabevi’ndeki imza günü etkinliğine kitabın editörü Başar Şeker, önsöz yazarı Prof. Dr. Emre Toğrul başta olmak üzere Adana’nın duayen sivil toplum gönüllüsü Alper Tansel, siyasetçi Bekir Sıtkı Özer, Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Yüklenici İşlemler Şube Müdürü Adem Yavuz Kıreker, Adana Sinema Topluluğu Kurucusu Burhan İlkılıç, Sinematek Adana kurucularından Prof. Dr. Murat Ali Hersekli, Instagram’da Adana Kültür Sanat sayfasının sahibi Sadık Ezici, Uzman Psikolog Kerem Özcan, Son Baskı (www.sonbaski.com) yazarlarından Sevinç Kökenler, Halit Gökmen, Tolga Kırkıl ve Ünal’ın ailesi, yakınları ve dostları katıldı.

Fantastik kurgunun alt türlerinden şehir fantezisinin bir örneğini sunan “Muzaffer’in Ölüm Uykusu”nun editörlüğünü gazeteci Başar Şeker üstlenirken önsözünü Türkiye’nin önde gelen ortopedistlerinden yazar Prof. Dr. Emre Toğrul kaleme aldı ve kapak tasarımını illüstratör Efecan Sezer yaptı.

Zekeriya Ünal’ın “Muzaffer’in Ölüm Uykusu” adlı eserine Karahan Kitabevi şubelerinden ve D&R, Kitapyurdu, Idefix başta olmak üzere kitap satılan internet sitelerinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.