Nennioğlu, darp edilen doktora sahip çıktı

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, acil serviste hastası tarafından darp edilen hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yaptı.

Sağlık Yayın: 17 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 17.02.2024 19:22:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Canla başla sağlık hizmeti veren bir hekime kendini acil hasta sanan kişi tarafından fiziksel şiddet uygulandığını ifade eden Başkan Nennioğlu, hekim yaralanarak yere düştüğünü kaydetti.

Bankaya gidenlerin saatlerce beklediğini ancak banka görevlisine saldırmadığını hatırlatan Başkan Bekir Nennioğlu, "Mahkemeye giden, kapıda akşama kadarsıranın kendisine gelmesini bekliyor, ancak tık yok. Fırından ekmek alırken bile belli sıraya giriyor ve ses yok. Ancak şifa bulmak için geldiği hastanede hekime, hemşireye ve sağlık çalışanına saldırıyor" şeklinde konuşarak bunun sebebini anlamanın mümkün olmadığını iddia etti.
NENNİOĞLU: "TOPLUMSAL DUYARLILIK OLUŞTURULMALI"
Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda sağlıkta şiddetin katalog suçları arasına girdiğini hatırlatan Nennioğlu, alınan önlemlerin tek başına yeterli görünmediğini vurguladı. Sağlıkta şiddetin önlenmesinin sadece cezaların artırılmasıyla değil, aynı zamanda toplumsal bir duyarlılık oluşturulmasıyla mümkün olacağının altını çizen Başkan Nennioğlu, "Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde toplumsal seferberlik başlatılmalı ve okullardan kamu kurumlarına, sivil toplumdan medya organlarına kadar geniş bir yelpazede farkındalık oluşturulmalıdır. Gerekirse, kamu spotu olarak televizyonda ve okullarda haftalık olarak bir saatlik eğitim verilmelidir, ki gelecek nesil sağlık çalışanlarının kıymetini bilsin" diye konuştu.
Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve uzun nöbetler altında da ezildiğini belirten Nennioğlu, pandemi ve deprem gibi olayların etkisiyle artan sorunlarla başa çıkmak için çözüm noktasında acil adımlar atılmasını istedi.
Bu olayların sadece bireylerin can güvenliği açısından değil, aynı zamanda sağlık sisteminin sürdürülebilirliği açısından da büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Nennioğlu, bu konuda alınacak etkili önlemlerin, sağlık çalışanlarının mesleklerini sevgi ve şevkle icra edebilmelerini sağlayacağını ve toplumun genel sağlığını koruyacağını söyledi.
"TEDBİRLER HIZLA ALINMALI"
Sağlık emekçilerinin can güvenliği için gerekli tedbirlerin hızla alınmasını ve toplumsal şiddetle mücadelede birlikte hareket edilmesi çağrısında bulunan Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, "Sağlıkta şiddet konusundaki endişeleriniz, bir toplum olarak karşı karşıya olduğumuz önemli bir sorunu yansıtmaktadır. Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışma ve farkındalık oluşturmak, alınan tedbirleri desteklemek, insan haklarına saygı çerçevesinde önem taşımaktadır. Sağlık çalışanları, canla başla verdikleri hizmetlerle toplumun sağlığını korumak için çaba sarf etmektedir. Ancak yaşanan şiddet olayları, bu kutsal görevin zorluklarını artırmaktadır. Bu nedenle, güvenli bir çalışma ortamının sağlanması için yapılan çabalar, sadece bir meslek grubunu değil, toplumun genel refahını etkilemektedir" şeklinde konuşarak şiddete karşı durarak destek verenlere teşekkür etti.
DR. DEDECAN: "ARTIK ÖNLEM ALINMALI"
Hastası tarafından darp edilen Dr.Hüseyin Dedecan da sağlıkta şiddet son bulmalı söyleminin artık önlem alınmalı noktasına geldiğini belirterek, "Ben şiddet olayının ne ilkiyim ne de sonu olacağım" diye konuştu.
Söz alan Sağlık-Sen Doktor Komisyonu Başkanı Op.Dr.Ahmet Bora Gül, Uz.Dr.İsmail Çökük, Av.Hüseyin Dedecan, Yönetim Kurulu Üyleri Abidin Aktaş ve Süleyman Bora Mesutoğlu da şiddeti kınadılar.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.