NİCE MUTLU BAYRAMLARA, HEP BİRLİKTE...
Mübarek Ramazan Ayı’nın manevi atmosferini idrak etmemizin ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı bizlere; küskünlüklerin, dargınlıkların sona ermesi, toplumsal birlikteliğin pekişmesi, umudun, güzel günlere inancın çoğalması ve zor durumdaki kardeşlerimizle dayanışma sergilenmesi adına en güzel fırsat.
Ramazan Ayı gibi manevi atmosferi üst seviyede olan günlerin ardından kavuştuğumuz Ramazan Bayramı’nın kıymetini bilmemiz gerek.
Yakın coğrafyada savaşlar, kan ve zulüm var. Filistin’de, Gazze’de saldırılar durmuyor ve masum siviller, kadınlar, çocuklar katlediliyor, Suriye’de de katliamlar gerçekleştiriliyor, Ukrayna’da savaş devam ediyor.
Masum insanların katledilmesi insanlık suçudur. Öldürülen, zulüm gören insanların etnik kökeni, dini, mezhebi ne olursa olsun, yapılanlar insanlık suçudur ve bütün dünya katliamların, savaşların durması için çaba göstermelidir.
Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önemi, değeri bir kez daha ortaya çıkıyor. Memleketimizde insanlarımızı bir arada kardeşçe yaşatan, birlikte tutan rejimi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
Bu vesileyle insanlarımızın; aşın, işin bereketin bolca olduğu, esenlik, barış, kardeşlik, huzur, sağlık ve mutluluk içinde nice bayramlara ulaşmasını, Yüce Rabbimden temenni ediyorum.
Hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.
Zeydan Karalar
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı