Orhan Bayram: Yatay mimari önemli
Adana’da birçok önemli projeye imza atan ve devam eden projeleri ile dikkat çeken müteahhit Orhan Bayram, deprem sonrası yatay mimarinin önemine dikkat çekti.
İşinsanı Orhan Bayram, yaşadığımız deprem felaketi sonrası yaşam alanlarının çok katlıdan ziyade yatay yapılaşma olması gerektiğine vurgu yaptı.
1999 ÖNCESİ TÜM BİNALAR YIKILMALI
Orhan Bayram, “Adana’da Piriler, Bekirli, Kırıklı, Örcün, Çiçekli, Memişli, Dörtler’in olduğu Salbaş bölgesinin Adana için bir İstanbul Gökturk modeli uygulanmalı ve uydu kentler kurulmalıdır. Ulaşım ve ulaşılabilirlik artık yaygınlaşmıştır özellikle Seyhan baraj ve Çatalan baraj göllerinin birer iç göl olması ve bu model temiz su havzalarını koruyarak geliştirilmelidir. Depremde yıkılan 11 apartman valilikçe kamulaştırılıp hak sahiplerinin mirasçılarına Kabasakal, Şambayadı bölgesinde arazi ve konut verilebilmelidir. Çünkü o konutların hak sahipleri artık aramızda değiller dolayısıyla geride kalanlar için anıt mezar park modeli benimsenmelidir. Adana’nın 1999 öncesi yapılaşmanın tamamı yıkılmalı ve yeni planlı bir kent modeli ortaya konulmalıdır. Binaların altında işyerleri olmamalı ve ruhsat alan her işyeri masa sayısı ve yoğunluğu kadar otoparka sahip olmalıdır” açıklamasında bulundu