Tanburoğlu: “Baskılara, tehditlere ve saldırılara boyun eğmeyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Doç Dr. Anıl Tanburoğlu ve beraberindeki heyet, Yumurtalık İlçe Başkanı Rüştü Soylu’ya karşı yapılan çirkin saldırı nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Gündem Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 12:40:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İlçe Başkanlığından saldırının yapıldığı Yumurtalık Sahil girişine kadar yürüyen heyet, burada açıklamayı gerçekleştirdi. Basın açıklamasına İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, CHP Adana İl Yönetimi, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar ve partililer katıldı.

Başkan Tanburoğlu, Yumurtalık İlçe Başkanı Rüştü Soylu’ya karşı yapılan saldırıyı CHP il yönetimindeki avukatların bizzat takip edeceğini ve saldırıyı gerçekleştirenlerin gerekli cezayı alması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok’ta söz alarak saldırıyı kınadılar.

Başkan Tanburoğlu’nun açıklaması şöyle:

“İlçe Başkanımız Sayın Rüştü Soylu’ya yapılan çirkin saldırıyı kınamak, başkanımızın yanında ve dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için CHP Adana İl Örgütü olarak bugün buradayız. Öncelikle 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde ortaya koyduğunuz iradeyle 65 yıl sonra Yumurtalık Belediyesini Cumhuriyet Halk Partisinin halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırdığınız için sizlere yürekten teşekkür ediyoruz. Seçim kampanyası döneminde söz verdiğimiz gibi, kentimizin menfaatlerini gözetmek, çevremizi korumak, sahillerimizi güzelleştirmek ve ilçemizi bir turizm cazibe merkezi haline getirmek için Belediye Başkanımız Erdinç Altıok ve ekibi kararlı bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında çevre kirliliğine yol açan, sahillerimizin görüntüsünü bozan, esnaflar arasında haksız rekabet ortamı yaratan, belediyeden neredeyse bedelsiz yapılmış kiralamalar ile haksız kazanç sağlayan ve usulsüz biçimde faaliyet gösteren tüm çadır, konteyner, yapı ve benzeri yerlerin faaliyetlerine son veriyoruz. Dün ilçe başkanımıza yapılan saldırı, yıllık 500 TL kira bedeliyle, yönetmeliklere aykırı biçimde deniz kenarında faaliyet gösteren bir yerin işletmecisi tarafından gerçekleşmiştir. Bu saldırının faili hakkında hukuki süreçleri başlattığımızı ve tüm sürecin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Hiçbir saldırı bizi doğru bildiğimiz yoldan döndüremez ve Yumurtalık halkının menfaatlerini korumaktan vazgeçiremez.

Halkımızın 31 Martta Erdinç başkanımıza verdiği yetkiyle Yumurtalık kaynaklarının peşkeş çekilme dönemi sona ermiştir. Belediyeyi zarara uğratarak, haksız kazanç sağlama yılları geride kalmıştır. Attığımız her imzada, yaptığımız her işte bir yandan halkımızın faydasını gözeteceğiz diğer yandan belediyemizin olanaklarını en verimli şekilde kullanacağız. Adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, kimseyi ayırmadan halkımıza eşit hizmet sunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve belediyeleri baskıya, şiddete asla boyun eğmeyecektir.”

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.