TEKDEMİR: ADANA, 3.3 TRİLYON DOLARDAN PAY ALABİLİR

Uluslararası İş Forumu’na katılan MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, Suudi Arabistan’ın 2030 yılına kadar 3.3 trilyon dolarlık yatırım planladığını belirterek, “Başta inşaat olmak üzere her sektör bu büyük pazardan pay alabilir" dedi.

Ekonomi Yayın: 19 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 19.03.2024 12:09:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

MÜSİAD’ın Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiği Uluslararası İş Formu (IBF), fuar, ikili iş görüşmeleri ve pazar araştırma çalışmalarıyla sora erdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, IBF Başkanı Erol Yarar ve Türkiye’den giden 300’e yakın iş insanının katıldığı heyette yer alan MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, Riyad, Cidde, Mekke ve Medine temaslarını değerlendirdi.

Dünyada 2030 yılına kadar 3.3 trilyon dolar gibi devasa bir yatırımı Suudi Arabistan dışında planlayan bir ülke olmadığına dikkat çeken MÜSİAD Adana Başkanı Tekdemir, “ABD’den Avrupa’ya Rusya’dan Çin’e her ülke iş insanları Suudi Ardabistan’da iş yapmak için birbiriyle yarışıyor. Bu ülkeye en yakın sanayi şehirlerinden biri olan Adana, bu yatırımlardan mutlaka pay almalı. Petrokimya yatırımlarına hazırlanan Adana, Suudi iş insanlarının deneyimlerinden de yararlanabilir. Adana olarak Suudi Arabistan pazarına ilgimizi artıracak çalışmalar yapacağız. Meslek odalarımızla iş birliği yaparak Adana’dan Suudi Arabistan’a bir iş heyeti düzenlemek istiyoruz” dedi.

KENSEL DÖNÜŞÜMDEN TURİZM YATIRIMLARINA

Suudi Arabistan yönetiminin sadece petrol ihraç eden bir ülke olma konumundan çıkmak istediğini ve farklı yatırım alanlarına yöneldiğini belirten Tekdemir, “Ülkelerinde üretimi teşvik ediyorlar.  Burada Suudi iş ortaklığıyla yatırım cazip olabilir. Yanı sıra ülkenin neredeyse her şehrinde kentsel dönüşüm çalışması başlatılmış durumda. İnanç turizmini geliştirme çerçevesinde yapılacak yatırımların yanı sıra dalış turizmi için Kızıldeniz’de yatırımlara hazırlanıyorlar. Ayrıca Expo 2030 kapsamında stadyumlardan otellere birçok yatırım yapılacak. İnşaatın 250’nin üzerinde sektörü geliştirdiğini düşündüğümüzde her alanda fırsat ortaya çıkıyor. MÜSİAD Adana olarak Suudi Arabistan’daki gelişmelere odaklanmaya, bu ülkeye yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Adana bu büyük pazardan pay alsın istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.