Torun: “Yüreğir’de siyaset yapan başkanlar Yüreğir’de oturmuyor”

2002-2007 AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, Yeniden Refah Partisi’nden Yüreğir Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

Siyaset Yayın: 21 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.02.2024 13:02:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

İl binasında Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Baysal’ın yanı sıra ilçe başkan adayları ve yöneticilerin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Abdullah Torun, “Bugün Adanamız için, özellikle Yüreğirimiz için yeni bir başlangıç olacağına inandığımız bir gündür. Yüreğir’de görev yapan memur dahi görev yaptığı ilçede oturmak istemedi. Hatta Yüreğir’de siyaset yapan, belediye başkanlığı yapan bir çok isim Yüreğir’de değil, Seyhan’da oturmayı, çocuklarına ve ailesine layık gördü. Biz bu garabeti ortadan kaldıracağız” diye konuşarak görev yapan belediye başkanlarına gönderme yaptı.

TORUN: “SİYASETİN TEK LİMANI AHLAK”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiği temsil görevini sürdürürken halktan kopmadığını, Adanalının istediği anda ulaşabildiği bir milletvekili olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, söz konusu Adana ve Adanalıya hizmetse bunun için nereye, hangi makama gidilecekse gitmekten çekinmediğini kaydetti. Ahlaksızca hiçbir iş ve işlemin içine girmediğini belirten Torun, siyasi makamı zenginleşme aracı haline getirmediğini, ‘siyasetin tek limanı ahlak’ diyerek yola çıktığını ve siyasi hayatı boyunca da bu ahlaki çizgiden ayrılmadığını iddia etti.

“Bugün sizlerle hiçbir zaman ayrılmadığımız, sadakatimizi bozmadığımız, ahlaklı siyaset çizgimizin gücü ve enerjisi ile ama Yeniden Refah Partisi bayrağı altında bir araya geldik” diye sözlerini sürdüren Torun, “Siyaseti ibadet aşkıyla yapma inancını bize öğreten rahmetli Erbakan hocamızdır. Biz böyle bir felsefenin insanlarıyız. Bu sebeple bizim sadakatimiz ibadet aşkıyla yaptığımız siyaseti tek limanı olan ahlaktan hiç ayrılmamak, sadakati bu limana göstermektir. Yeniden Refah Partisi çatısı altında ahlaklı belediyecilik çağrısı ile devam edeceğimiz bu yeni dönemin Adanamıza, Yüreğirimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

TORUN: “SEYHAN VE YÜREĞİR İKİ AYRI DÜNYA GİBİ İNŞAA EDİLDİ”

Geçmişten bugüne Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin iki ayrı dünya, iki ayrı karakter gibi inşa edildiğini iddia eden Abdullah Torun, “Bir yanı bahar bahçe, bir yanımız çığlık çığlığa. Fotoğraf bu. Ne hazindir ki dört dönemdir iktidar partisine teslim edilmesine rağmen bu kader yine değişmedi. Yüreğir, iktidarın gücünü, hizmetle, planlı şehircilikle, alt yapı ve üst yapısıyla, kentsel dönüşümüyle deprem riskinden kendini koruyamadı. Sağlıklı bir şehir, yolları, parkları, bahçeleri ile yaşanabilir Yüreğir oluşturulamadı. Bu sebeple midir bilinmez, Yüreğir’de görev yapan memur dahi görev yaptığı ilçede oturmak istemedi. Hatta Yüreğir’de siyaset yapan, belediye başkanlığı yapan birçok isim Yüreğir’de değil, Seyhan’da oturmayı, çocuklarına ve ailesine layık gördü. Biz bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Kendi ailemize, çocuklarımıza layık görmediğimiz bir yaşam kalitesini Yüreğirliye de layık görmeyeceğiz” diye tepki gösterdi.

“YÜREĞİR HİZMETE SUSADI”

“Daha yapacak çok işimiz var” diye sözlerini sürdüren Yeniden Refah Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, Yüreğir’in hizmete susadığını, yeni projeler beklediğini belirterek, parti olarak girdikleri bu seçim yarışında başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

ARIK: “YENİDEN ADİL DÜZENİ GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOÜRUZ”

Türkiye’nin 922 ilçe ve 81 ilinde kendi adaylarıyla 31 Mart yerel seçimlerine katılacaklarını kaydeden Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanvekili Hasan Arık, “Yine aynı şekilde Adana’da 15 ilçe ve büyükşehirde Adana’ya Yeniden Refah’ı getirmek için, yeniden adil düzeni getirmek için bir mücadeleye girmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

BAYSAL: “BÜYÜKŞEHİR VE 15 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Baysal da, Adana’nın 15 ilçesi ve büyükşehir belediyesini alacaklarını iddia ederek niye bu yola çıktıklarına açıklık getirdi. “Çünkü şu an Türkiye’de rantiye belediyeciliği var. Büyükşehir Belediyeciliği var. Bir de örgüt belediyeciliği var” diyerek sözlerini sürdüren Baysal, “Bunların insanlara bir faydası yok. Halbuki biz diyoruz ki ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanımız mutlu olsun ki devletimiz müreffeh bir Türkiye olsun’. Bunu yapabilmenin tek yolu ahlaklı belediyecilikten geçiyor. Ahlaklı kadrolarla Türkiye’yi yöneteceğiz. Türkiye’nin belediyelerini yöneteceğiz. Onun için biz varız. Biz buradayız. Biz hazırız. Bu göreve talibiz diyoruz ve tüm Adana belediyelerini alacağımıza da inanıyorum” diye konuştu.

Daha sonra, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Baysal Yeniden Refah Partisi’nden Yüreğir Belediye Başkan adaylığı açıklanan Abdullah Torun’a parti rozeti taktı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.