TÜED ADAYLARI AKÇA VE ÜNLÜ SEÇİM ÖNCESİ SES YÜKSELTTİ

“TÜED (TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ) TÜED Olalı Böylesine Donanımlı, İlkeli, Eğitimli, Uzman Başkan Aday ve Denetim Kurulu Başkanı Görmedi”

Gündem Yayın: 24 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 24.05.2024 14:27:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

2024 yılının ‘MUTLU EMEKLİLİK YILI ‘olmasını 2023’de dile getiren uzman Berrin ÜNLÜ,  Başkan adayı Akça ile birlikte ‘Gelin Birlik olalım, haklarımızı hep beraber alalım. Hiçbir partinin ve hükümetin arka bahçesi olmadan emekli, emekçi üyelerimizin haklarını kararlılıkla birlikte savunalım" diyerek Adanalı EMEKLİ yurttaşlarına çağrıda bulundular.

"YANLIŞ GİDEN DÜZENİ DEĞİŞİMLE DÜZELTECEĞİZ"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi’nin 26 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde başkan adayı Mehmet Akça ve başkan yardımcısı adayı Berrin Ünlü, güç birliği yaparak, seçim öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimci kimlikleriyle tanınan adaylar, Türkiye’de ilk kez bu kadar donanımlı ve kalifiye bir başkan ve yönetim adayının bulunduğunu iddia ederek, şeffaf ve ilkeli bir yönetime talip olduklarını ifade ettiler. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi seçimleri öncesi, adayları önemli iddialarda bulundu. Şubede üye aidatlarının bu yıl 120 TL olduğunu ancak toplanan 4 milyon TL’nin kayıtlı 58,7000 üyeye hizmet olarak dönmediğini, kızgın birçok üyenin de istifa ettiğini belirttiler.

“DERNEĞİN PARASI AMACINA UYGUN KULLANILMIYOR”

Başkan Yardımcısı Adayı Berrin Ünlü, önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü, TÜED Adana Şube yönetiminin "huzur hakkı"nı asgari ücretin bir buçuk katında aylık maaşa çevirdiğini ve harcamaların emekli üyelerin çıkarlarından ziyade kendi keyfi ve lüksleri için kullanıldığını dile getirdi. Denetim sürecinin detaylarını paylaşan Ünlü, mevcut tüzüğün esnekliğinden ve başkanın oyu çok getirenin kazandığı mantığından bahsederek, derneğin parasının amacına uygun kullanılmadığını ve emekli hak ve ihtiyaçları için sosyal projelere kullanılmadığını vurguladı. Ünlü, denetim kurulu başkanı olarak hazırladıkları raporları ve incelemeleri sunduklarını ancak herhangi bir cevap alamadıklarını belirtti. Yeni seçime girerken tek korkularının dürüstlüklerinin gölgesinde kalması olduğunu ifade eden Ünlü, dürüstlüklerine şaibe bulaşmaması için mücadele ettiklerini vurguladı.

"ŞEFFAF VE İLKELİ BİR YÖNETİM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ÇAĞRISI"

Mehmet Akça ve Berrin Ünlü, birlikte güç birliği yaparak daha şeffaf ve ilkeli bir yönetim için yola çıktıklarını vurguladılar. Üye aidatlarını üyelere hizmete çevirmek adına, "Birlik ve dayanışma içinde kararlı ve şeffaf bir yönetime sahip olursak başarırız. Biz adayınız olarak hep birlikte yöneteceğimize en samimi duygularımızla söz veriyoruz. Siz emekli kardeşlerimizin oylarına talibiz. Birlik olalım, haklarımızı hep beraber alalım. Hiçbir partinin ve hükümetin arka bahçesi olmayacak, üyelerimizin haklarını kararlılıkla savunacağız," diyerek çağrıda bulundular.

“TÜRKİYE VE ADANA BÖYLE ADAY GÖRMEDİ”

TÜED Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Adayı Berrin Ünlü, Adana ve Türkiye’nin böylesine vasıflı, eğitimli, donanımlı ve şeffaf bir yönetim adayı görmediğini belirtti. Ünlü, "Mevcut Denetim Kurulu Başkanı olarak yaptığım denetimlerde, Türkiye'de hiçbir şubede bu kadar detaylı ve titiz bir denetim süreci görmemiştir. Şimdi, bu denetimleri yapan bir Denetim Kurulu Başkanı ve eğitimci uzman iki kişi olarak yönetime talibiz," dedi. Ünlü, TÜED Adana Şubesi'nin daha önce tanık olmadığı bir başkan ve başkan yardımcısı kitlesi ile yol alacağını vurguladı. Şu anda Adana Şubesi Denetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ünlü, Türkiye genelinde en iyi denetimi yapan başkan olduğunu ifade etti ve yeni yönetimde Denetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra yürütmenin başkanları olarak da görev alacaklarını belirtti.

Adaylar ilk icraatlarının Huzur evi ve yetimhanenin birleştirilmesiyle yaşlılar torun sahibi olup yalnızlık ve terk edilmişlik duygusuyla depresyona girmekten yetimler ise bir süre sonra dede ve nine sahibi olup aile kavramını ve şefkatini öğretmeye teşvik edeceklerini bunun için mevcutta var olan ve çok cüzi bir fiyatla kiraya verilen kocaman binalarını kullanacaklarını dile getirdiler.

“ÜYE AİDATLARI HİZMETE DÖNMÜYOR”

 Mehmet Akça ile birlikte güç birliği yapmalarının nedeninin, eğitimci kökenli derneklerin ve özellikle TÜED’in işleyişini iyi bilen ve emekliye destek olabileceklerine olan inançları olduğunu ifade etti. Ayrıca, üye aidatlarını emeklilerin menfaatlerine çevirerek çeşitli projeler hazırlama konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Gelecekte, emeklilerin huzur ve refahını artırmaya yönelik birçok projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Mehmet Akça ise, TÜED Adana Şubesi’nin Türkiye'deki en fazla üyeye sahip şubelerden biri olduğunu belirterek, "Ancak üye aidatları hizmet olarak üyelere dönmüyor. Birçok üye bu nedenle istifa etti," dedi. Akça, mevcut yönetimin bu ücretleri kendi menfaatleri ve lükslerine harcadığını dile getirerek, "Bu kötü yönetim çarkına dur demek için 26 Mayıs’ta gerçekleşecek seçime tüm emekçi emeklileri bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞTEKİ HATALARI EMEKÇİ, EMEKLİ ÜYELERİMİZ İLE DÜZELTECEĞİZ”

Mehmet Akça, eğitim kökenli olduğunu ve çeşitli kamu kurumlarında önemli görevlerde bulunduğunu belirterek, "Başkan adayı olmak hiç aklımda yoktu. Ancak, Berrin Ünlü kardeşimle güçlerimizi birleştirerek bu göreve talip olduk," dedi. Akça, üye aidatlarını hizmete çevirmek ve emeklilere gerçek anlamda hizmet sunmak için projeler hazırladıklarını ifade etti. Akça, 2008 yılında çıkan 5530 sayılı yasanın emeklilerin maaşlarını düşürdüğünü belirterek, bu yasayı değiştirmek için çalışacaklarını söyledi. "Bu yasayı kaldırdığımızda en düşük emekli maaşı 36 bin lira olacak," diyen Akça, geçmişte öğrencisi olan milletvekilleri ve bakanlar aracılığıyla bu değişikliği mümkün kılacaklarını belirtti.

“EMEKLİ BENİM İÇİN KUTSALDIR”

Berrin Ünlü ve Mehmet Akça’nın ortak projeleri arasında, Adana gibi sıcak ancak denizi olan Yumurtalık ve Karataş ile yazın deniz ve yayla tatilleri sunmak, sosyal alanların ve yemekhanelerin olduğu çok amaçlı emekli evleri oluşturmak, emekliye ev kirası desteği sağlamak ve emeklilere kooperatif kurmak gibi birçok yenilikçi fikir yer alıyor. Akça, "Emekliyi hak eden değeri ile buluşturarak sadaka ve dilencilik ile anılmasından kurtaracağız. Emekli, kutsal insandır. Onların hak ve hukuklarını savunan bir dernek haline geleceğiz," dedi. Başkan adayı Mehmet Akça kazandıkları takdirde ilk olarak üye aidatlarının üyelere geri hizmet olarak dönmesini sağlayacaklarını ifade etti.

 

“EMEKLİYE DENİZ VE YAYLA İMKÂNI”

TÜED Adana Şubesi'nde yaklaşık 67 bin üyenin bulunduğuna dikkat çeken Akça, aidatların üyelere hizmet olarak dönmediğini ve bu durumun değişmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yaz aylarında Adana'nın sıcak havasından kaçmak isteyen emeklilere deniz ve yayla tatili imkânı sunacaklarını belirtti. Bunun yanı sıra, şehir içinde merkezi yerlerde çok amaçlı emekli evleri kurmayı planlıyorlar. Bu evlerde yemekhane ve sosyal alanlar bulunacak, emeklilere uygun fiyatlarla veya ücretsiz yemek hizmeti sunulacak. Ayrıca, emekliye ev kirası desteği sağlayarak, düşük maaş alan emeklilere maddi destek olacaklarını dile getirdi.

"EMEKLİYİ DİLENCİLİKTEN KURTARACAĞIZ"

Akça projeleri arasında emeklilere yönelik bir kooperatif kurarak temel ihtiyaç ürünlerini cüzi fiyatlara veya bedava olarak dağıtacaklarını belirtti. Son olarak, Türkiye'deki emekli maaşlarının düşük olduğuna dikkat çekerek, bu durumu değiştirmek için mecliste güçlerini kullanacaklarını ve emeklileri daha iyi bir yaşam standardına kavuşturacaklarını vurguladı. Akça, emeklilerin durumunun vahim olduğunu ve düşük maaşlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını belirterek, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. 2008 yılında çıkarılan bir yasayla emeklilere yapılan kesintilerin arttığını ve emekli maaşlarının düştüğünü ifade etti. Bu durumu değiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve emeklileri dilencilikten kurtaracaklarını belirtti.

ÜNLÜ VE AKÇA’DAN EMEKLİLERE ÇAĞRI

Mehmet Akça ve Berrin Ünlü, son olarak tüm emekli üyeleri 26 Mayıs’ta oy kullanmaya çağırdı. "Bizler, şeffaf ve ilkeli bir yönetim için sizlerin oylarına talibiz. Birlik olup haklarımızı birlikte alalım. Hiçbir partinin ve hükümetin arka bahçesi olmayacağız," dediler. Emekli üyeler için daha adil ve hizmet odaklı bir yönetim vaadiyle yola çıkan Akça ve Ünlü, Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nde köklü bir değişim için destek beklediklerini ifade ettiler. "Emekli kardeşim, gün birlik ve dayanışma günüdür. Bizleri seçerseniz, mahcup olmayacaksınız. Tüm emeklilere sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz," diyerek sözlerini tamamladılar.

MEHMET AKÇA KİMDİR?

Mehmet Akça, Çukurova Üniversitesi Genel Sekreterliği, ASKİ Teftiş Kurulu Başkanlığı, Adana İl Kültür Müdürü ve Eğitimci olarak önemli görevlerde bulunmuştur. Eğitim kökenli olan Akça, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğretmenlik yapmış, daha sonra master ve doktora yaparak üniversite hocası olmuştur. Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüleri Genel Sekreterliği, Adana ASKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Adana İl Kültür Turizm Müdürlüğü gibi görevlerde bulunarak, Adana'ya birçok yenilik getirmiştir. Yerleşik tiyatronun kurulması, halk kütüphanelerinin açılması ve gezici kütüphanelerin geliştirilmesi gibi projelere öncülük etmiştir.

BERRİN ÜNLÜ KİMDİR?

Adana'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, kadın derneklerinde ve kent konseyinde emekliler, mahalle kurulları ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile önemli görevlerde bulunmuştur. Adana Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Adana Kadın Danışma Merkezi Sığınma Evi Derneği Başkan Yardımcılığı, Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platform kurucu üye; Çukurova Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcılığı ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Kuruculuğu gibi görevlerde bulunan Ünlü, Türkiye Emekliler Derneği Denetim Kurulu Başkanlığı da yapmıştır. Eğitimci Mehmet Akça ile güç birliği yaparak, emeklilerin sorunlarına çözüm üretmek ve üye aidatlarını hizmete çevirmek için projeler hazırlamıştır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.