Türk Sağlık-Sen: Taşınmak istemiyoruz

Yüreğir Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptılar.

Sağlık Yayın: 13 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.03.2023 13:44:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) 1 Nolu Şube Başkanı Serkan Oluk, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanından oluşan üyeler 'Taşınmak istemiyoruz' diyerek basın açıklaması yaptı.

Yüreğir Devlet Hastanesi Poliklinik girişi önünde toplanan hastane çalışanları adına konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Adana Adana 1 Nolu Şube Başkanı Serkan Oluk, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıcı etki yapan deprem felaketinin kamu sağlık hizmetlerini ve sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi.


Türk Sağlık-Sen Adana şubesi olarak çalışanların sağlık hizmetini kendi hastanelerinde sürdürebilmelerini ve istemedikleri kurumlara gönderilmemeleri için çözüm yolu bulunmasını talep ettiklerine vurgu yapan Başkan Oluk, "Çözüm yolu bulunurken öncelikle Devletimizin ve Milletimizin menfaatlerini herşeyin üzerinde tuttuğumuzun bilinmesini istemekle beraber, çalışandan yana çalışan odaklı bir tavır ortaya konmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sağlık hizmeti sunulan kurumların sağlamlığı ve güvenirliliğinin de önemine dikkat çeken Başkan Oluk, Tabii ki öncelikli dileğimiz tüm hastanelerimizin depreme dayanıklı, güvenli hizmet sunulabilecek yeterliliğe sahip olmasıdır. Bunun için yapılacak çalışmaların tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde olmasını arzulamaktayız" dedi.


Kendileri için çalışanların can güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu belirten Başkan Serkan Oluk, "Bu amaçla  hepinizin bildiği gibi Bakanlığımız tarafından Depremde hasar gördüğü gerekçesiyle Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin Yüreğir Devlet Hastanesi binasına taşınarak hizmete burada devam etmesine karar verilmiştir.  


"BALCALI BAZI SERVİSLERİ HİZMETE YENİDEN AÇTI"
Sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından Bakanlık böyle bir düzenleme yaptığını da hatırlatan Başkan Oluk, bu gelişmelerin akabinde Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin 10.3.2023 tarihi itibariyle acil servis, ameliyathaneler, yataklı servisler ve yoğunbakım üniteleri gibi ir çok birimini yeniden hizmete açarak hasta kabulüne başladığını belirten Başkan Oluk, "Hal böyleyken gerek Bakanlığımızın gerek ise İl Sağlık Müdürlüğümüzün Yüreğir Devlet Hastanesi'nin taşınma konusunu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Balcali Hastanesini Yüreğir Devlet Hastanesine, Yüreğir Devlet Hastanesini başka bir hastaneye oradakileri ise daha başka bir hastaneye taşımak oluşacak maddi ve manevi zararların yanı sıra kurumlarda ki sağlık hizmetlerinin sürekliliği  ve hizmet sunumunda ki kurumsal hafızaya da zarar verecektir. Şayet burada kalmanız imkansız denilirse çalışanlarımızın motivasyonu açısından düşünceleri ve istekleri hesaba katılarak farklı alternatifler değerlendirilip çalışanlar mağdur edilmemelidir.


Biz Türk Sağlık-Sen Adana şubesi olarak çalışanlarımızın sağlık hizmetini kendi hastanelerinde sürdürebilmelerini ve istemedikleri kurumlara gönderilmemeleri için çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz" şeklinde konuşarak, çözüm bulunurken öncelikle devletin ve milletin menfaatlerini her şeyin üzerinde tuttuklarının bilinmesini istedi.
"ZERRE KADAR GERİ ADIM ATMAYIZ"
"Bu gün burada dile getirdiklerimiz çalışanların iradesi ve isteğidir. Biz onların sesiyiz" diyerek sözlerini sürdüren Türk Sağlık-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Serkan Oluk, "Onlardan yana hak ve hukuktan tarafız ve zerre geri adım atmayız. Çalışan her arkadaşımızın içi rahat olsun. Bu haklı mücadelede tüm platformlarda bütün gücümüzle sizlerin yanındayız" dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.