Uçar: İşçi hakları için sonuna kadar mücadele ederiz

MHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “İfade özgürlüğünden, düşünce özgürlüğünden, demokrasiden bahsedenlerin dünkü oturumda tavırları ortaya çıktı” dedi.

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 17:28:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Belediye başkanlarının amacı Adana’ya hizmet etmek. Bu paraların çoğunu meclisin izniyle borçlanıyor. Dolayısıyla, meclis üyeleri çıkar özgürce düşüncelerini ifade eder. Bundan doğal ne olabilir? Siz mecliste ifade özgürlüğünü sağlayamadıktan sonra ekranlarda bunu söylemeye hakkınız yok. Seçimlerden önce arkadaşlarımız bu kürsüde konuşmuşlardı. Özellikle belediye çalışanları tehdit ederek oy kullandıklarında oy pusulalarının resmini çekmeleri, aksi takdirde ya sürüleceklerini ya da işten çıkarılacaklarını defalarca dile getirmişlerdir. Bu nasıl bir millet? Bu nasıl bir düşünce özgürlüğü?” diyerek tepki gösterdi.

“İŞÇİLERİN YANINDAYIZ”

Meclisin 2019 yılında aynı senaryoyu yaşadığını hatırlatan Uçar, “Yine iş arkadaşlarımızı bahane ederek borçlanma talebinde bulunmuştu. Şartlı borçlanma. O paranın farklı yerlere kullanıldığı herkes tarafından bilinmekte. Sadece arkadaşlarımızın alacaklarından kaynaklanan bir borçlanma talebinde bulunacağını söylemesine rağmen… İşin aslının öyle olmadığını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Arkadaşlarımız emin olsun, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’ndan daha çok savunmaya hazır ve savunuyoruz zaten. Onların hakları için sonuna kadar mücadele ederiz” şeklinde konuşarak gereken neyse yapacaklarının sözünü verdi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.