ÜRETİCİYE 528 TON TOHUM DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Adana’daki üreticilere 528 ton hibeli tohum dağıtımı yapıldı.

Gündem Yayın: 29 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 29.03.2024 15:09:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Boş veya nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazileri tarımsal üretime kazandırmak amacıyla başlatılan TAKE Projesi kapsamında Adanalı üreticilere ayçiçeği, soya, nohut ve fasulye tohumu verilmesi kararlaştırıldı. Tarım topraklarının hem dünyada hem de ülkemizde etkin ve verimli kullanılmasından hareketle yola çıkan Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü soya ve ayçiçek tohumlarını yüzde 50 hibe ile nohut ve kuru fasulye tohumlarını da yüzde 75 hibe ile üreticilerle buluşturdu. 

İmamoğlu ilçesinde üreticilere soya tohumu dağıtımı programına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu belirterek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticiden üretmesini isterken yaptığı desteklerle de her zaman yanında olduğunu kaydetti. Kökçüoğlu, “Adana’da soya, ayçiçek, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.” dedi.


İl Müdürü Kökçüoğlu ve İmamoğlu Kaymakamı Osman Şahin daha sonra üreticilere soya tohumlarını dağıttı. 
Üreticilerden  Seyyare Korkmaz da Koyunevi Mahallesinde üreticilik yaptığını belirterek mahallesine basınçlı sulama sisteminin gelmesiyle gelirlerinin arttığını verilen tohumların da  girdi maliyetini azalttığı için memnun olduklarını söyledi. 
Ufacıkören Mahallesinden Ergün Alıç ise 200 dekar soya ektiğini belirterek tohum desteği sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür etti. 
Adana’da TAKE Projesi çerçevesinde 9 ilçede 400 ton soya ile 34,6 ton ayçiçeği, 4 ilçede de 40 ton kuru fasulye ile 53,8 ton nohut tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtılan üretici sayısı 3186 olurken dağıtılan tohum miktarı ise 528,4 ton oldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.