VALİ KÖŞGER: “ÜLKELERİN BAĞIMSIZLIĞI GIDA İHTİYACINI KARŞILAYABİLME GÜCÜNE BAĞLI”

Sheraton Grand Adana Otel’de gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bir ülkenin tam bağımsızlığının, nüfusunun gıda ihtiyacını karşılayabilme gücüne bağlı olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 25 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 25.05.2024 14:17:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Adana Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Ulusal Hububat Konseyi 2024 Mısır ve Buğday Kongresi’ gerçekleştirildi.

Kaynakların önemli bir değer arz ettiğine vurgu yapan Vali Köşger, bu açıdan buğday, mısır gibi hububat ürünlerinin stratejik bir ürün olarak kabul edildiğine vurgu yaptı. Bunların toplumların beslenmesinde ana besin kaynağı olmalarının yanı sıra hayvan yemi maddesini oluşturmaları ve alternatif yakıt arayışlarında da önemli bir seçenek haline gelmeleriyle de önemli olduğunu belirten Vali Köşger, “Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin can verdiği tarımsal üretim ve sanayinin en önemli merkezlerinden olan Adana ve Çukurova tarihi boyunca bereketin simgesi toprağ yer yer 3-4 kez hasada durdu. Dört bir yandan zenginlik fışkıran bu coğrafya ekolojik koşulların elverişliliği ve hepsi birbirinden önemli özgün olan projelerimizin hayata geçmesiyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de temiz ve güvenilir gıdaya ulaşma konusunda ülkemizin sigortası olacaktır” diye konuştu.

Tarımın başkentlerinden sayılan Adana’da kongre düzenlenmesini çok değerli bulduğunu ifade eden Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bu bağlamda yenilikçi tarım teknikleri, dijital tarım uygulamaları, sürdürülebilir tarım yöntemleri, depolama teknikleri, piyasa ve sektör analizleri üzerine yapılacak tartışmaların tarımsal üretim ve endüstri sektörüne büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.