-“Yine Aylardan Kasım/ 2023” resim sergisi açıldı

Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz, sergi açılışından sonra Ressam Salime Kaman’a plaket verdi.

Sanat Yayın: 12 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 12.11.2023 11:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yılmaz, “Derneğimize ve Adana sanatına ev sahipliği yaparak önemli sanatsal aktivitelerin oluşmasını sağladığınız için siz değerli üyemiz Salime Kaman’ a minnettarız. İyi ki varsınız” dedi.

Adana Ressamlar Derneği (ARD) Kaman Sanat Galerisi’nde, Salime Kaman’ın tuval üzerine yaptığı yağlı boya eserleri sergileniyor.

Yaşama katılan Salime Kaman, yaşamını dönüştüren/ dönüştürürken de kendi özgün sanatsal dilini kuran Salime Kaman’ı anlatıyor. Salime Kaman, görsel-kavramsal bir estetik gerçekleştiren sanat dilini, tuval üzerinde sergiliyor.
Salime Kaman sergisi hakkında bilgi ve gözlemlerini şöyle anlattı:
“Çok önemli unsurlar. Bu iki unsurumla, kendi yolumda yürümeye çalışıyorum.
Benim gözlemlerim, gözlemlerimim bana öğrettiği, beni bilgilendirdiği tüm unsurlarla sanatla aydınlanmayı seviyorum. Gözlemlerim bana yol çiziyor. Tabii ki bu çocuk yaşlardan itibaren olsaydı daha mükemmel olmaz mıydı? Olurdu! Ancak Mühendislik yolunda sahip olduğum tüm bilgilerin/birikimlerin şüphesiz sanat yolunda ki çalışmalarımda çok etkin olduğuna inanıyorum. Resimlerimde beni sürükleyen bir anlatım çeşnisine sahip olmamada yardımcı olmuştur.
Gerçek anlatım dilimle görselleştirdiğim eserlerimin alt katmanlarında gizlediğim anlamları da izleyicimin yetisine bırakıyorum. Resimlerimde yarattığım kompozisyonlarım bazen çok açık biçimi gösterirken, bazen de kapalı kompozisyon karakterinde olabiliyorlar. Bu tip çalışmalarım resimlerimde dönem dönem etkin olabiliyor. Bazen bir denge kurmak için, bazen dinlendirmek için, bazen bir ritim duygusu yansıtmak için.Kullandığım biçimsel öğelerim, bazen bilinen normlarda ya da fotoğrafik bir görünüm içinde vermeyi, bazen biçim bozmalarla birlikte yapmayı da seviyorum. Renklerin duyumsal etkilerini yorulmadan aramaya da devam ediyorum. Bu sergimdeki çalışmalarımda renk duyumlarımı, şiirde ki sözcükler gibi de hissettirmeye çalıştırdım.”
Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz, sergi açılışından sonra Ressam Salime Kaman’a plaket verdi. Yılmaz, “Derneğimize ve Adana sanatına ev sahipliği yaparak önemli sanatsal aktivitelerin oluşmasını sağladığınız için siz değerli üyemiz Salime Kaman’ a minnettarız. İyi ki varsınız” dedi.
Açılışa CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ile çok sayıda ressam ve sanatsever katıldı.
Salime Kaman’ın “Yine Aylardan Kasım/ 2023” Salime Kaman Solo Resim Sergisi 16 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.