DEPREMZEDELERİN ACILARINI PAYLAŞTILAR

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcıları Adana’da

Gündem Yayın: 09 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.02.2023 21:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonrası 10 ilde büyük yıkım gerçekleşmişti.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcıları Avam Apaydın, Cezmi Orkun ve Zerrin Alnıaçık Adana’da depremde yıkılan bir apartmanın enkazını ziyaret ederek, dördüncü günün akşamındaa hala yakınlarının kurtarılmasını bekleyen depremzedeleri ziyaret ederek başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunarak, canla başla çalışan kurtarma ekiplerini de tebrik ettiler.

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun selamlarını da ileten Siyasi İşler ve İnsan Hakları Başkanı Avam Apaydın, Enerji Tabii Kaynaklar ve Madencilik Başkanı Cezmi Orkun ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Zerrin Alnıaçık, Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki 14 katlı Hasan Alpagut apartmanı enkazındaki kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, dördüncü günde hala enkazda bulunan 12 canın yakınlarına sabır dileğinde bulundular.

DEPREM ÖLDÜRMEZ, TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR

Doğru Parti olarak Adana’da depremzedelerin acılarını paylaşmak için bulunduklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Kahramanmaraş’ı da ziyaret ederek, depremzedelerin acılarına ortak olacaklarını söyledi. Ankara’dan gelirken yardım yüklü yüzlerce TIR’ın yollarda gördüğüne dikkat çeken Orkun, “Bu umut verici bir durum. Her şerefli ve namuslu vatandaşlar gibi bizler de Doğru Parti temsilcileri olarak vatandaşların acısını paylaşmak için deprem bölgesine giderek, Genel Başkanımız sayın Rifat Serdaroğlu’nun talimatıyla karınca kararınca yardımlarda bulunacağız. Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Bu konuda deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezinin depreme açık olduğunu ifade etmiştir. Valileri, Kaymakamları ve ilgilileri uyarmasına rağmen tam bir sorumsuzluk çerçevesinde kendisine cevap bile verilmemiştir. Bu uyarılar dikkate alınıp gerekli tedbirler alınsaydı her halde bu kadar çok can kaybı olmayacaktı” diyerek, Doğru Parti olarak sadece deprem felaketlerinde değil her alanda akıl ve bilim ışığında çalışmaların yapılmasının olası felaketleri azaltacağı kanaatinde olduklarını iddia etti.

KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR

Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı’nın kurulması ve oluşturulacak fonda toplanan paraların bu amaçlar dışında asla kullanılmamasını isteyen Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, daha önceki depremler için toplanan paraların nereye gittiğini bilmediğini söyledi. Koordinasyon eksikliğine de dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Orkun, “Bunun çözümünün tek yolu Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı’nın kurularak gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Olağanüstü hal ilan edilerek, yayın yasakları da kondu. Bant daraltarak vatandaşlardan hangi gerçekleri saklıyorsunuz. Gerçeklerin er-geç meydana çıkacağı bir hakikat var. Bu sebeple, biz bu konulardaki aksaklıkların süratle giderilmesini ilgililerden rica ediyoruz” diyerek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

“Adanamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Avam Apaydın da, deprem bölgesindeki teşkilat üyeleriyle sürekli telefonla irtibat halinde olduklarını belirterek, “Buradaki il ve ilçe teşkilatlarımız da ciddi anlamda enkaz yerlerine gelerek mağdur vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştılar. Türk Silahlı Kuvvetleri, 1999 depreminde tüm imkanlarını seferber ederek 3 saatte bölgeye intikal ederek vatandaşlarım yardımına koşmuştu.  Bu kadar geniş alanı etkileyen depremde AFAD yetersiz kalmıştır. Depremle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları neden 24 saat sonra bölgeye intikal ettirildi?” şeklinde konuşarak, askerlerin böylesine büyük afetlerde daha erken sahada olmaları gerektiğini iddia etti. Erken davranılmış olsaydı daha fazla canın kurtarılabileceğine dikkat çeken Apaydın, “Enkaz içindeki çok sayıda vatandaşımız da soğuktan hayatını kaybetti. İnşallah bundan sonra böyle bir acı daha yaşamayız. Tüm ülkemizin başı sağ olsun” diyerek sabır diledi.

BU ÜLKEYİ MUHALEFET YÖNETMİYOR

Adana’da şu ana kadar 100’ün üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğine değinen Doğru Parti Adana İl Başkanı Erol Ulaş ise, depremde verilen can kayıplarının denetim eksikliğinden kaynaklandığını iddia etti. Binaların denetimlerinin özel sektöre verilmesinin hata olduğunu kaydeden Ulaş, “Devlet kurumları binaları denetleseydi bu kadar çok kayıp olmazdı. Dün İskenderun’daydım. Çok sayıda enkazın başında vatandaşlar çaresizlikle bekliyor. Kurtarma ekiplerinin olmadığı bir çok enkaza vatandaşlar kendi imkanları ile müdahale ediyor. Burada siyaset yapmak istemiyoruz. Ama bunları da söylemek zorundayız. Muhalefeti de eleştirmenin bir anlamı yok. Bu ülkeyi muhalefet yönetmiyor. İktidar olan sizsiniz. Hayatlarını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın vebali 20 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın boynuna. Bu insanlara yazık, günah değil mi? Her depremde ders alacağız diyoruz ama maalesef ders almıyoruz. Bugün yine aynı şeyi yaşıyoruz. Yazıktır, günahtır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Siyasetçi burada gelir konuşur gider. Herkes kendi sarayında, evinde oturuyor. Millet burada bu rezilliği çekiyor” şeklinde konuşarak, ‘Ateşi yakanlar gözyaşlarıyla söndüremezler’ diyerek tepkisini dile getirdi.

ALNIAÇIK TESKİN ETTİ

Enkaz yanında kurulan çadırın kenarında bekleyen genç bir kadına yanaşarak, “Şu an burada mağdur olan depremzedelerin kimler olduğunu bilmiyoruz. Karınca kararınca yapacağımız nakdi yardımı ulaştırabilir misiniz?” şeklinde yardım isteyen Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun’un teklifi karşısında duygulanarak göz yaşlarına boğulan depremzede vatandaş, “Annem, babam, ablam, eniştem, yengem, onun kardeşi toplamda 7 kişi hala enkaz içinde” diyerek dert yandı.

Doğru Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Zerrin Alnıaçık’ın sarılarak gözyaşları içinde teskin etmeye çalıştığı depremzede vatandaş, enkaza geç müdahale edildiğini iddia ederek, “Zamanında müdahale edilseydi yeğenlerim öksüz ve yetim kalmayacaktı” diyerek tepki gösterdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.