11 Ocak 2024 - Perşembe

Pozantı CHP'ye hayırlı olsun!

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin 3 dönem Belediye Başkanlığını yürüten Mustafa Çay'ın yeniden aday gösterilmemesi Pozantı'nın yanı sıra Adana'da da geniş yankı yaptı.

Yazar - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Hüseyin Azar

Hüseyin Azar

huseyinazar01@gmail.com -
Google News

Mevcut belediye başkanlarının içinde adaylığına kesin gözle bakılan Mustafa Çay'ın geçmişte yaptığı hizmetlerin Toroslar'ı aştığı herkes tarafından aşikar.

Düğün desen Çay, dernek desen Çay, cenaze desen Çay... Bırakın Pozantı'yı Adana'da da yüzlerce insanın gönlüne dokunmuş bir isim olarak öne çıktı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıları'nda ilçesinin sorunlarını dökmeden, kırmadan anlatarak Başkan Zeydan Karalar'dan hizmet alabilmiş bir isim.
Aday gösterilmediğini duyan İYİ Parti, Zafer Partisi, Saadet Partisi, Refah Partisi gibi partilerin teklif götürdüğünü, ancak Başkan Çay'ın partisinin kararına saygı duyduğu için geri çevirdiği duyumları aldım.
Onurlu bir duruş gösteren Başkan Çay, bundan sonra zirvede bırakmanın keyfini yaşayacağa benziyor.
Yerine aday gösterilen isim olan Ali Avan'ı tanımam.
Pozantılı seçmen biliyordur.
Takdirini onlar verecek.
Bize onun yorumunu yapmak düşmez.
Ama, şu da bilinmeli ki, başarıyla 3 dönemdir, kıt imkanlarla belediyeciliğe level atlatan bir başkan dururken ne diye başka bir isim aday gösterilir, bunun da hesabını, kaybedildiğinde sanırım aday gösterenler verir.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın büyük desteğini alan CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ise seçim çalışmalarını uzun zamandır sürdüren bir isim.
Büyükşehir Belediyesi yaptığı hizmetlerde hep O'nun adını öne çıkardı.
Zeydan Karalar tekrar büyükşehir belediye başkan adayı gösterildi.
Bu durumda, CHP Pozantı adayı Şenol Eroğlu, Başkan Karalar'la birlikte ilçeye ne tür hizmetler yapabileceğini seçmen az-çok idrak edebiliyordur.
Bu kıyası niye mi yapıyorum?
Belediyecilik ve siyaset ayrı kulvarlar. 
Herkes belediye başkanlığını başarıyla yapamaz.
Mustafa Çay, aday gösterilmedi. 
Bu partisinin takdiri. Yine söylüyorm, bizi ilgilendirmez.
Görünen köy kılavuz istemez.
Açık ara kazanılacak Pozantı seçimi bana göre tehlikede.
"CHP Pozantı adayı Şenol Eroğlu'na hayırlı olsun" diyenlerin sayısı çok...
Bizden söylemesi...

#
Yorumlar (2)
Necmi OĞŞARIM
12.01.2024 13:41
Bundan önceki seçimde Pozantı da ZEYDAN KARALAR 7000 oy aldı hayırlı olsun dediğiniz aday yaklaşık 3000 oy aldı. Mustafa ÇAY garantiydi. Şimdi ise tanımıyorum ama AKP adayına hayırlı olsun. Pozantı mevcut CHP adayına oy vermez. Herkese bol şanslar
Mahmut
11.01.2024 21:55
Alakası yok Mustafa Çay'ı Kamışlı Boğazı desteklemesi geçen dönem. Kılpayı kazanmıştı. Ali Avan Kamışlı başta olmak üzere bir çok köyden destek alırsa rahat rahat kazanır.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.